Zonneschermen voor het balkon – tips & trends

De zomer staat voor de deur en als we uitgaan van de gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee jaar in deze periode, dan kan het nog best warm worden! Wist je dat glas – van je ramen bijvoorbeeld – deze warmte nog eens extra versterkt? Bescherm dus niet alleen je tuin tegen hitte, maar hang ook zonneschermen voor het balkon. Drie grote voordelen van balkonzonwering + tips voor fijne stoffen en kleuren.

De voordelen van zonneschermen voor het balkon

Zonneschermen voor het balkon bieden, logischerwijs, bescherming tegen zon. Als het licht nét iets te fel in je ogen schijnt. Maar ze zijn multifunctioneel. Drie voordelen van zonneschermen, schaduwdoeken, houten jaloezieën en andere zonwering op maat.

1. Warmtewerende zonwering

Niet alleen zonlicht wordt geweerd als je een scherm laat ophangen, extra schaduw zorgt er ook voor dat het binnen koeler blijft. Er zijn speciale modellen met verduisterende en warmtewerende functies.

2. Meer privacy

Zonneschermen voor het balkon bieden ook een extra stukje privacy. Zeker als tegenover jou ook flats staan, kan het prettig zijn dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken!

3. Het hele jaar door genieten van je balkon

Met goede zonwering kun je ook in het najaar buiten zitten. De stof is namelijk bestand tegen lichte neerslag. Zo kun je zelfs op regenachtige dagen genieten van je balkon.

Spaanse Nederlandse zomers

Nederlandse zomers vragen om een strohoedje, cocktail en goede zonwering

Ola señorita! Los gezelligitos, donde esta genietos? Get Spanish 🍹⛱ Nederlandse zomers beginnen steeds meer op die van onze Zuid-Europese buren te lijken. En volgens experts gaan deze ongewoon warme zomers, met hittegolven en droogte, nog zeker tot 2022 aanhouden. Een strohoedje, cocktail, luie stoel en goede balkonzonwering zijn in 2020 dus een echte musthave! En vergeet ook de hangmat niet. Er zijn modellen op een standaard, die je gemakkelijk op het balkon zet. Kies uit verschillende maten en vrolijke kleuren en geef je balkon beach vibes!!

Balkonzonwering in elke kleur, stijl en maat

Elektrische zonneschermen, een model dat je handmatig bedient, extra features – zoals reflectie, warmtewering of verduisterende zonwering – groen, rood, blauw, gestippeld, gestreept, van glas, kunststof of hout. Zonwering is er in elke kleur, stijl en maat. Heeft jouw raam geen standaardformaat? Dan kun je een zonnescherm op maat laten maken. En op een balkon kun je ook voor houten shades kiezen – pittoreske luiken die je balkon een Mediterrane look & feel geven – voor schaduwdoeken of voor één of meerdere parasols. 

5 tips om je balkon te stylen

Wil je het complete balkon opknappen? Of de tuinaccessoires aanpassen op de kleur van je nieuwe zonnescherm? Met deze 5 tips voel je je in no time balKoning!

 1. Een schommelstoel
  De schommelstoel is helemaal terug, als hangende ei-stoel of een kunststof model met een rond frame. Voor good vibes only! 
 1. Een buitenkleed
  Een buitenkleed mag zeker niet ontbreken op je 2020 balkon. Zo stap je ‘s morgens heerlijk op blote voeten naar buiten voor een kopje thee in de ochtendzon.
 1. Een slimme balkontafel
  Een slimme balkontafel hang je aan de railing. Zo bespaar je ruimte en kun je toch gezellig aanschuiven. Een balkontafel is bij uitstek geschikt voor kleine balkons.
 1. Solar lampjes
  Lampen zijn echte sfeermakers. En kies je voor solar, dan heb je geen last van vervelende snoeren en roestende batterijen. De lampjes laden zichzelf op met zonlicht en branden vervolgens de hele avond. Gezellig op lange zomeravonden!
 1. Een plantenrek
  Als je geen tuin hebt, kan het soms lastig zijn om het buiten gezellig groen te maken. Een plantenbak is een optie, maar dan heb je wel de bloembakhouders in het zicht. Een plantenrek biedt uitkomst! Vul hem met verschillende bloemen en planten of maak je eigen kruidentuin op het balkon!

Leestip: Kleur in de badkamer – trendy tegelideeën

Foto´s: Unsplash en Freepik