Zo maak je van je tuin een tweede huis

Hoewel het buitenleven nog ver weg lijkt, is nu dé tijd om alvast na te denken over je tuin. Tenslotte groeien planten niet in 1 dag en vraagt het aanschaffen van tuinmeubilair en andere accessoires ook om een goede voorbereiding. De winter is de beste tijd om te beginnen met plannen. Doordat we in Nederland steeds meer zonuren hebben, zien we dat de populariteit van tuinieren ook toeneemt. We verlangen massaal naar een eigen, fijne buitenplek. Om ervoor te zorgen dat jij straks lekker kunt genieten van het voorjaarszonnetje, helpen wij je om van je tuin een tweede huis te maken.

Zo maak je van je tuin een tweede huis

Trends in tuinland

Het begin van een nieuw kalenderjaar staat traditiegetrouw in het teken van de upcoming trends, zo ook in tuinland. In 2023 mag het allemaal groot, groter, grootst en halen we de luxe van binnen graag naar buiten.

De maximalistische look

Minimalistisch is zoo 2022! Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen omgeving of zelfs in eigen tuin. Dit heeft als gevolg dat we onszelf graag trakteren op wat meer luxe in en om huis. Grote eyecatchers zijn een tuintrend van 2023. Zo zien we steeds luxere tuinmeubelen, jacuzzi’s, buitenhaarden en complete buitenkeukens. Een gedurfde look draagt ook bij aan het ‘maximaliseren’ van je tuin, bijvoorbeeld met tegels in een opvallende kleur of door voor een verscheidenheid aan tinten en texturen te kiezen. 

Wildgroei

De trend van overvloed beperkt zich niet alleen tot het meubilair, ook de planten en bloemen mogen rijkelijk groeien. Geen aangelegde bloemperken, maar wildgroei. Plant in het voorjaar stekjes en zaadjes, zodat je vanaf april kunt genieten van rijkelijke kleuren en geuren. Deze wildgroei is niet alleen een lust voor het oog, we doen het klimaat ook een plezier door extra groen te planten. Je voldoet hiermee dus ook helemaal aan de duurzaamheidstrend van nu!

Kleine aanpassingen voor een grote make-over

Zie je het niet zitten om de complete tuin onder handen te nemen? Dan kun je met een kleine touch soms al een grote verandering teweeg brengen. Geef het terras een ander kleurtje, schaf een nieuwe tuinset aan of verander alleen de kleuren van de kussens. Loungen in eigen tuin is ook nog steeds hot. Een andere trend die we dit jaar veel terug zien is een tuinstoel als eyecatcher. Richt een aparte hoek in voor je ultieme relaxsofa of ga voor een hang- of schommelstoel, waarin je lekker wegdroomt in de zon.

Maak van je tuin een tweede thuis

Tuintrends 2023 - haal binnen naar buiten

Van je tuin een tweede huis maken is geen bouwplan voor een blokhut! Een tweede huis is een plek waar je je thuis voelt en graag uren vertoefd. Dit doe je bijvoorbeeld met sfeervolle tuinverlichting, een loungeplek om je terug te trekken en een vuurkorf of terrasverwarming voor in de avonduren of op dagen dat het minder warm is. Een overkapping is ook een mooie eyecatcher en een perfecte plek om je tuinset in te richten en aan te kleden. En, we noemden het net al even, de buitenkeuken is ook steeds populairder. Die kun je voorzien van een wasbak, kookeiland, koelkast en sommige mensen kiezen zelfs voor een eigen steenoven in de tuin. Waar heb je eigenlijk nog een huis voor nodig als je in de tuin van al deze luxe kunt genieten!