Zo kan je ook in oktober lekker wijnen op je terras

De familie Meiland ´wijnt´ nog even lekker door op SBS6. In hun Franse chateau genieten Martien en zijn familie steevast om half 12 van een welverdiend glaasje. Wij hebben niet de luxe van een heerlijk Frans zonnetje, toch kun je in oktober nog volop genieten van je terras. Tips en tricks.

Het hele jaar door terrasweer

Terras Drie Gezusters Groningen

Veel mensen denken dat wanneer de zomer voorbij is, het terras ook weer naar binnen kan. Maar anno 2019 zijn er genoeg uitvindingen waarmee je het hele jaar door van je terras kunt genieten. Om lekker te wijnen bijvoorbeeld ? Zelfs in herfstachtig oktober!

Lekker warm onder de heater

Hoewel een wollen dekentje en een vuurkorf ook wel wat hebben, kan dit nog steeds behoorlijk bibberen zijn. Met terrasverwarming blijf je heerlijk warm op koude herfstavonden. Er zijn verschillende modellen op de markt: hangende heaters en staande modellen. Bij deze laatste variant heb je de keuze uit gas of elektrisch, hangende terrasverwarmers zijn altijd elektrisch en gesnoerd. Deze zijn wel goedkoper (en groener) in gebruik. Horecaondernemers gebruiken ook vaak terrasverwarming, zodat ze hun gasten het hele jaar door buiten een kopje koffie kunnen serveren.

Een afdakje tegen de regen

Gekleurde paraplu's

Elk voorjaar heeft zijn najaar! In de herfst zijn de weersverwachtingen vaak niet alleen koud, maar ook behoorlijk nat. Een goed afdakje boven je terras is dus een must in oktober. In de vorm van een veranda of overkapping bijvoorbeeld. Menig bouwbedrijf in de buurt biedt de mogelijkheid om een overkapping op maat te maken, want goede beschutting is minstens zo belangrijk als een warme plek.

Bescherming tegen de herfstzon

Koud en nat dus! Maar ook de zon kan nog behoorlijk verraderlijk zijn in het najaar. Hij staat lager aan de hemel en kan hierdoor behoorlijk fel in je ogen schijnen. En al die kale bomen in je tuin bieden ook geen beschutting meer! Buitenzonwering is iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat wel een echte upgrade is voor je terrasplezier. Wil je vanuit de woonkamer (of serre) ook kunnen genieten van de tuin? Dan kun je de zonwering aanvullen met plisses. Dit zijn in hoogte verstelbare gordijnen, waardoor je zelf bepaalt welk gedeelte van het raam bedekt is en hoeveel lichtinval je hebt.

Een buitenkeuken

Buitenkeuken op je terras

Heb jij nog lang geen genoeg gekregen van die gezellige zomerbarbecues in je tuin? Met een buitenkeuken – mits onder een goed afdakje natuurlijk – creëer je hetzelfde gevoel. Gezellig in de buitenlucht tafelen met vrienden en familie, onder het genot van een wijntje. Santé!