Zo geef je de badkamer een 2021 upgrade!

Baden in luxe is wat we allemaal willen toch! Nu we met z’n allen veel meer tijd thuis doorbrengen, zijn we druk aan het klussen geslagen. De woonkamer, keuken, tuin en de badkamer: we maken het onszelf thuis zo aangenaam mogelijk! Hoe geef je de badkamer de 2021 upgrade die hij verdient? Wat zijn de badkamertrends van dit jaar op het gebied van kleur en design? En welke tools mogen niet ontbreken? Tips voor je badkamerrenovatie!

De badkamer verbouwen

De verbouwing van je badkamer begint met een mooi ontwerp en goed plan van aanpak. Dit begint thuis al, als je online badkamerinspiratie opzoekt. Bekijk het aanbod van verschillende specialisten en noteer wat je mooi vindt! Zo ga je goed voorbereid op pad als je tegels in inrichting gaat uitzoeken op de woonboulevard. Maak ook een lijstje van de dingen die je zelf kunt en van taken die je liever uitbesteedt aan een professional. Als de verbouwing eenmaal begint, zul je waarschijnlijk even in de rommel zitten en is je douche tijdelijk buiten gebruik. Regel daarom alvast een goed douche-adres: bij de buren bijvoorbeeld of bij familieleden. Omdat tijdens de badkamerverbouwing waarschijnlijk ook het nodige stof door het huis dwarrelt en monteurs in en uit lopen, is het advies om alles goed af te dekken!

Badkamertrends 2021

Badkamertrends

Zoals gezegd, baden we anno 2021 het liefst in luxe thuis. De badkamertrends van 2021 spelen hierop in. We kiezen massaal voor een ligbad, of nog luxer: een jacuzzi! Fijne geurtjes en gezellige kleurtjes doen het ook goed: geurkaarsen voor in de badkamer bijvoorbeeld en trendy tegelkleuren als blauw, groen en roze. Een glazen douchewand zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Ook deze trend zien we komend jaar terug in de badkamer. En wil je helemaal upgraden? Dan laat je ook de nodige smart tools installeren, zoals een slimme thermostaat en smart-verlichting.

Een levensloopbestendige badkamer

Je woonbehoeften kunnen in de loop der jaren veranderen. Een levensloopbestendige badkamer is hierop voorbereid. Hij is van de nodige gemakken voorzien, die het mogelijk maken om op elke leeftijd moeiteloos gebruik te kunnen maken van je douche, toilet en badkamermeubel. Een inloopdouche past bijvoorbeeld goed in een leeftijd-proof badkamer, een verhoogd toilet, anti-slipmatjes en beugels aan de muur. 

Leestip: Zo bouw je een levensloopbestendige badkamer