Woonaccessoires voor herfst/winter 2021

Woonaccessoires zijn de finishing touch in je interieur. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken, badkamer, slaapkamer en hal pakken we dit jaar flink uit! Lampen, kaarsen, schilderijtjes, fotolijstjes, bloempotten, beeldjes en andere homedeco: wij hebben de leukste woonaccessoires voor herfst/winter 2021 op een rij gezet.

2021 woonaccessoires 

De woontrends voor dit najaar zijn: duurzaam, werelds en urban chique. Dit vertaalt zich in lichte houtsoorten, kleurrijke en wereldse prints en gouden homedeco. In het najaar maken we het graag warm en sfeervol in huis. Denk aan: een hoogpolig kleed, aaibare kussentjes, een wollen plaid, kaarsjes en andere sfeerverlichting. We hebben een inspiration wall voor je gemaakt ↓

Woondecoratie voor elke woonstijl

Om je interieur op de juiste manier af te stylen, moet je rekening houden met je woonstijl. Heb je een landelijk interieur? Industrieel? Een Scandinavische woonstijl? Of op en top design? Gouden woonaccessoires matchen bijvoorbeeld heel goed met een industrieel interieur, waarin veel metalic terugkomt. In een Scandinavisch interieur kun je wel spelen met prints, maar houd je het bij pasteltinten. Je kunt ook kiezen voor woonaccessoires in een compleet andere stijl dan je meubilair, voor een uniek contrast. 

Leestip: Thuiskantoor inrichten – 8 ultieme tools

10 tips voor thuisontwerpers!

Ga je zelf aan de slag met je woondeco? Houd dan deze checklist voor beginners bij de hand!

  1. Zet niet de hele kamer vol met decoratie, less is more!
  2. Pas de grootte van de woonaccessoires aan op de ruimte waarin ze staan.
  3. Let bij woonaccessoires ook op volume. Plaats items in lichte en donkere tinten bij elkaar en creëer dynamiek in kleur, vorm en volume. Dit werkt goed bij fotolijstjes, vaasjes en bijzettafeltjes!
  4. Houd voor een verzameling bij voorkeur een oneven aantal aan. 
  5. Een beetje kleur in je interieur is leuk, maar maak er geen kleurenpalet van!
  6. Droogboeketten en pauwenveren zijn helemaal terug van weggeweest.
  7. Print op print kan gewoon in je woonaccessoires voor herfst/winter 2021!
  8. Zet ook in het najaar bloemen in huis, dit maakt de ruimte meteen een stuk gezelliger!
  9. Kussentjes van wol en dons zijn heerlijk in de winter, het liefst zo veel mogelijk!
  10. Wil je jouw interieur helemaal volgens de laatste trends afstylen? Dan mag een dierenlamp, vaas, bloempot of beeldje niet ontbreken.