Woonaccessoires voor herfst/winter 2020

Woonaccessoires maken je woonkamer, slaapkamer, badkamer en zelfs de wc helemaal af. Soms zijn ze functioneel, maar vaak meer bedoeld om sfeer te creëren. Kaarsen, schilderijtjes, fotolijstjes, boeken, beeldjes, boeken en andere snuisterijen: de leukste woonaccessoires voor komend najaar.

Woonaccessoires voor elke woonstijl

Woonaccessoires voor elke woonstijl

Woonaccessoires zijn de finishing touch in huis en maken je interieur helemaal af. Ze brengen sfeer en gezelligheid. Voor de industriële woninginrichters zijn er robuuste accessoires, die passen bij meubels van staal en hout. Met beeldende kunst zorg je voor een unieke woondecoratie, het geeft een basisinterieur harmonie en dynamiek en is bovendien niet trendgevoelig. De woonwinkel Haco heeft 2020 inspiratie voor verschillende woonstijlen.

Foto: Sidekix Media

Prijzige prullaria

Cow Parade

Veel mensen houden van kleine versieringen: de bekende prullaria. De beeldjes van bijvoorbeeld de ‘Cow Parade’ zijn nog steeds populair. De koeien van keramiek zijn beschilderd door verschillende kunstenaars. De collectie bestaat inmiddels uit een omvangrijk aantal koeien van polystone. Polystone of Polyresin bestaat uit een mix van gemalen steen wat wordt vermengd met een vloeibare kunsthars.  Er was ook nog de tijd dat Hummelbeeldjes verzameld werden. De prijzige beeldjes zijn nog steeds verkrijgbaar, soms voor prijzen boven de 1.500 euro.

Leestip: De 5 beste klusspullen voor thuis
Leestip: De vloerkleden trends van 2020 – ‘kleed’ je interieur aan!

Vorm, materiaal en kleur

Woondecoratie voor extra dimensie in je interieur

Let bij woonaccessoires ook op volume. Zet niet de hele woonkamer vol met decoratie: less is more! Pas de grootte van de woonaccessoires aan op de ruimte waarin ze staan. Plaats objecten in lichte en donkere tinten bij elkaar en creëer dynamiek met decoratie in verschillende formaten. Houd voor een verzameling bij voorkeur een oneven aantal aan. Meestal worden drie tot vijf stukken bij elkaar geplaatst. Een verzameling van objecten moeten één gezamenlijke overeenkomst hebben: in vorm, materiaal of in kleur.

Foto: Kara Eads

Hoofdfoto: insung yoon