Welke hordeur voor je schuifpui? Klustips!

Het voorjaar trakteert ons weer op temperaturen van boven de 20 graden. Perfect weer om deuren en ramen open te zetten en te genieten van een lekker zomers briesje in huis! Het nadeel hiervan is dat insecten vaak ook hun weg naar binnen weten te vinden en de kamer binnen no time gevuld is met muggen en vliegen. Een hor biedt uitkomst. Welke soorten en maten zijn er? Zelf installeren of laten doen? En welke hordeur is geschikt voor een schuifpui? We hebben een paar klustips voor je op een rij gezet.

Welke soorten horren zijn er?

Net zoals deuren en ramen er in vele soorten en maten zijn, geldt dit ook voor horren. Er is letterlijk voor elke ‘opening’ een hor. Hordeuren en raamhorren in verschillende maten en van uiteenlopende materialen: 

  • lammellenhorren
  • inzetrolhorren
  • magneethorren
  • plisséhorren
  • rolhorren
  • vaste horren
  • vliegenhorren

Welke hordeur voor je schuifpui?

Schuifpui hordeur

Veel mensen hebben een schuifpui aan de achterkant van hun woning. Dat klinkt als een lastige klus als je een hordeur wilt plaatsen, maar dat valt reuze mee! Er zijn namelijk speciale hordeuren voor schuifpuien. Het grote verschil een doorsnee hordeur en een hordeur schuifpui is de breedte: schuifpuien zijn een stuk breder. Hiervoor kunnen lamellenhorren worden geplaatst, of een plisséhordeur. Beiden worden op maat gemaakt. Komt de lengtemaat van de kozijnen overeen met de lengtemaat van een doorsnee hordeur, dan kun je er ook voor kiezen om twee hordeuren naast elkaar te laten plaatsen.

Leestip: Woondecoratie voor voorjaar 2021 + de beste adresjes

Hordeur laten installeren of zelf doen?

Of je een hordeur zelf kunt installeren of beter een expert kunt inhuren, is o.a. afhankelijk van het type hordeur waarvoor je kiest. Magneethorren zijn over het algemeen simpel en snel te bevestigen, iets waar de gemiddelde huis-, tuin- en keukenklusser zijn hand niet voor omdraait! Hetzelfde geldt voor vliegenhorren en vaste horren die op maat zijn gemaakt. Voor de overige soorten kun je beter een professional inschakelen. Aanbieders van hordeuren en raamhorren bieden vaak een all-in service, waarbij je de horren ook komen brengen en installeren.