Wat zijn inbetween gordijnen?

Raamdecoratie is er in vele soorten en maten. En met temperaturen van rond de 30 graden zijn goede gordijnen zeker geen overbodige luxe! Dan kun je misschien zelfs wel een paar extra gordijnen gebruiken: tussengordijnen, ook wel inbetweens genoemd. Wat zijn inbetween gordijnen precies? Welke voordelen bieden ze? En wat zijn de kleurentrends van dit seizoen? We hebben een overzicht voor je gemaakt.

Wat zijn inbetween gordijnen?

Stoffen gordijnen

Inbetween is Engels voor ‘er tussenin’. En dat beantwoordt meteen de vraag ‘Wat zijn inbetween gordijnen?’ Het zijn tussengordijnen, gemaakt van een (semi)transparante stof. De stofdikte van inbetweens zit tussen die van een vitrage en gordijnen in. Ze zijn licht en soepel en vallen mooi naar beneden. Inbetweens worden vaak als ‘extra’ gebruikt, naast de overgordijnen of andere raamdecoratie.

De voordelen van inbetweens

Het grote voordeel van inbetweens is dat je de gordijnen kunt sluiten zonder dat het donker wordt in huis. De stof van inbetween gordijnen laat wel daglicht door, maar biedt je ook de nodige privacy. Mensen kunnen van buiten niet naar binnen kijken. Je kunt dus wel genieten van een mooie lichtinval in huis, maar houdt nieuwsgierige buren op afstand.

💡 De perfecte lichtinval
😎 Privacy in huis, maar ook licht
🎨 Speel met kleur en breng sfeer in je woning

De kleurentrends van zomer 2021

Naast een mooie lichtinval, zorgen inbetween gordijnen ook voor extra sfeer in huis. Kies voor een tint die afsteekt bij je overgordijnen en speel met kleur! Of ga voor verschillende kleuren inbetweens. Er zijn ook luxe inbetween gordijnen, die iets dikker zijn, waarmee je kunt mixen in stof. De kleurentrends van zomer 2021 zijn: okergeel, donkeroranje en natuurlijke tinten zoals bruin en grijs.

Leestip: Leuke rolgordijnen voor de kinderkamer

Wastips voor inbetween gordijnen

De lichte en transparante stof van inbetweens is gemakkelijk zelf te wassen in de wasmachine. Doe dit op maximaal 40 graden, om krimpen te voorkomen en gooi wit en kleur nooit in dezelfde trommel. Was je de gordijnen met de hand? Ga dan niet boenen, hiermee kunnen vlekken juist inbleken in de stof! Inbetweens strijken kan ook, op een medium stand.

Meest verkochte raamdecoratie – top 5

1. Houten jaloezieën
2. Voile gordijnen, inbetweens en overgordijnen
3. Rolgordijnen
4. Vouwgordijnen
5. Luxaflex