Wat komt er allemaal kijken bij een woningontruiming?

Als een woning niet leeg is opgeleverd, omdat de bewoner is overleden bijvoorbeeld of omdat huurders bij hun vertrek niet alles hebben meegenomen, is een woningontruiming een logische vervolgstap. Je kunt dan als verhuurder een professional inhuren. Die zorgt ervoor dat alles weer spic en span wordt gemaakt. Welke diensten vallen onder een woningontruiming? En waar moet je als opdrachtgever op letten? We hebben een paar nuttige tips voor je op een rij gezet!

Welke diensten vallen onder een woningontruiming?

Onder een woningontruiming vallen zowel zakelijke, als particuliere panden. De werkzaamheden bestaan uit het leeghalen van de ruimtes. Hierbij worden alle spullen verwijderd en afgevoerd. Vervolgens wordt het pand bezemschoon gemaakt. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de boel stofvrij te laten maken met de stofzuiger. Moet het pand leeg worden opgeleverd voor een volgende huurder? Dan kunnen extra klussen, als de vloer verwijderen en het vullen van gaten in de muren, ook worden opgepakt.

Leestip: Wonen in Amsterdam, alles wat je moet weten!

Onder woningontruiming vallen:

Woningontruiming
  • huurwoningen
  • koopwoningen
  • bedrijfspanden
  • winkelpanden

Waar moet je op letten bij de ontruiming van een woning?

De aandachtspunten bij het ontruimen van een woning of bedrijfspand zijn verschillend en kunnen uiteenlopen van alleen het leeghalen en bezemschoon maken, tot een grondige schoonmaakbeurt voor een eindinspectie. Verhuurders gebruiken vaak een checklist. Hierop staat bijvoorbeeld dat de deuren en kozijnen in orde moeten zijn en dat alle gaten in de muren moeten worden opgevuld. Aan de hand van deze checklist kun je de woningontruiming laten uitvoeren en nalopen.

Leestip: Wonen in Rotterdam: alles wat je moet weten!

Huur een professional in voor woningontruiming!

Een ontruiming is werk voor een expert. Het moet zorgvuldig worden uitgevoerd en het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. Een ervaren vakman ontruimt jouw woning of bedrijfspand binnen een dag en houdt, uiteraard, rekening met de persoonlijke omstandigheden: een overlijden, een scheiding of een faillissement bijvoorbeeld. De prijs van een vakman is o.a. afhankelijk van de afmetingen van het pand en van de omvang van de klus. Je kunt hiervoor online een offerte op maat aanvragen.