Waarom tegels de perfecte keuze zijn voor je keukenvloer

De keuken is het hart van ons huis. We eten, leven en genieten er samen met familie en vrienden. De vloer is allesbepalend voor de look & feel én voor de functionaliteit. Tegels zijn zowel praktisch als een echte eyecatcher, mits je het goed aanpakt natuurlijk! Ik help je met 5 tips!

Tegels voor je keukenvloer

Tegels voor je keukenvloer zijn duurzaam

Eén van de belangrijkste redenen waarom tegels de perfecte keuze zijn voor je keukenvloer is de duurzaamheid. In vergelijking met laminaat zijn tegels veel beter bestand tegen slijtage, vooral in een ruimte die dagelijks intensief wordt gebruikt. Of je nou regelmatig in de weer bent met potten en pannen en elke dag met de hele familie aanschuift, tegels kunnen de tand des tijds doorstaan zonder slijtage.

Gemakkelijk schoon te houden

Tegels bieden ook het gemak van weinig onderhoud. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongeveegd en gedweild. Gemorst eten en drinken is geen probleem. Dit maakt ze ideaal zijn voor een ruimte waarin regelmatig wordt gekookt.

Een tegelvloer in de keuken

Hitte-proof

Een andere belangrijkste overweging bij het kiezen van de vloer voor je keuken is de weerstand tegen hitte. Tegels scoren wat dat betreft hoog, vooral in vergelijking met laminaat. In een ruimte waar kokend water gemorst kan worden en hete pannen kunnen vallen, is het geruststellend om te weten dat je vloer bestand is tegen deze omstandigheden.

Stijlvolle opties voor de tegels op je keukenvloer

Naast de praktische voordelen, bieden speciale vinyl tegels ook een breed scala aan stijlvolle opties om uit te kiezen. Of je nou houdt van de klassieke uitstraling, een moderne look & feel of een warm welkom, er is voor ieder wat wils. 

Leestip: Geef je keuken een hotelchique look 

Tegelvloer in de keuken duurzaam en milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk en gezond

Tot slot zijn tegels ook een milieuvriendelijke keuze voor je keukenvloer. In vergelijking met laminaat, dat vaak synthetische materialen bevat, zijn tegels gemaakt van natuurlijke materialen zoals klei en mineralen. En dat is een stuk minder schadelijk voor Moeder Natuur!