Waarom een ronde salontafel dé musthave van 2021 is!

Thuis moet het gezellig zijn! Mede door de lockdown, is de knus & cosy-trend dit jaar uitgegroeid tot een ware hype. Hierbij kun je denken aan warme kleuren, natuurlijke materialen en aaibare accessoires. En wil je helemaal volgens de laatste trends wonen? Dan mag een ronde salontafel niet ontbreken! Lees alles over de mooiste modellen en de beste mix & match tips.

Ronde salontafels

Ronde salontafels passen perfect bij een sfeervolle woonstijl. Dankzij het ronde tafelblad, kun je gezellig met de hele familie ‘rond de tafel’ zitten. Er zijn verschillende soorten, maten en mogelijkheden. We hebben ze voor je op een rij gezet. 

Een ronde salontafel van hout

Hout is, als natuurlijk product, één van de trends van het moment. Een houten tafel past helemaal in de duurzaamheidstrend, die ook door woonland raast. Er zijn verschillende houtsoorten, met elk een andere tint. Wil je lang van je tafel kunnen genieten? Kies dan niet voor onbewerkt hout, maar voor een tafel die is voorzien van een krasvaste laklaag. Tip: riet is net als hout een natuurlijk materiaal en ook erg populair!

Leestip: Behangtrends 2021 – dé kleuren van het moment

Een salontafel van glas

Een salontafel van glas geeft je woonkamer een chique uitstraling. Deze transparante look past overal bij. Voor gezinnen met kids is het wel een erg besmettelijk materiaal, maar een ronde salontafel heeft wel het voordeel dat de kinderen zich niet lelijk kunnen stoten aan scherpe hoeken.

Een metalen salontafel

Metaal geeft een industriële look & feel, maar kan op een mooi kleed en met de nodige aankleding ook erg gezellig staan! Salontafels van metaal kunnen wel tegen een stootje en gaan jaren mee. Meerdere (kleine) salontafels van metaal gaan ook goed samen. Varieer in hoogte en kleed de tafeltjes aan met leuke accessoires.

Leestip: Houten pellets in huis: do’s, dont’s & stylingadvies

De voordelen van een ronde salontafel

  • Gezellig met de hele familie rond de tafel zitten
  • Passen perfect bij ‘de gezellige woontrend’
  • Ronde salontafels zijn kindvriendelijk: ze kunnen zich niet stoten aan scherpe hoeken
  • Er zijn verschillende soorten en maten om te mixen & matchen