Waar moet je op letten bij een verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan heb je een boel te regelen. Zo moet je je nieuwe adres tijdig doorgeven bij de gemeente en kun je ervoor kiezen om de verhuizing zelf te regelen of om een professional in te schakelen. Daarnaast zijn er nog wat andere zaken waarmee je rekening moet houden. In dit artikel: praktische verhuistips. 

Verhuisdozen

Verhuisdozen kun je online kopen, maar een bezoekje aan de supermarkt kan ook al wat opleveren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om tweedehands verhuisdozen te scoren op Marktplaats of om verhuisdozen te huren.

Begin op tijd aan de verhuizing

Zorg dat je goed voorbereid bent en begin hier op tijd mee. Kies er bijvoorbeeld voor om elke dag een aantal verhuisdozen in te pakken. Dat maakt het klusje een stuk dragelijker. Probeer ook de spullen van elke kamer afzonderlijk in te pakken en op de verhuisdoos te schrijven wat erin zit. Zo kun je de inboedel later ook weer snel terugvinden.

Vulmateriaal en wikkelfolie

Verhuisdozen met breekbare spullen verpak je in wikkelfolie of in dozen met vulmateriaal. Wikkelfolie is dun en wordt ook gebruikt om pallets en goederen in te wikkelen. Het beschermt ze tegen vuil, vocht en stof. Het zorgt er ook voor dat het transport soepel verloopt, doordat de dozen mooi op hun plaats blijven staan. Wel zo handig!

Leestip: Verhuizen checklist – 5 tips voor je oude én nieuwe woning

Het inpakken van de verhuiswagen

Het is belangrijk om de verhuiswagen efficiënt in te delen. Bepaal daarom vooraf hoeveel ruimte je nodig hebt. Zo heb je misschien al voldoende aan een kleine verhuiswagen van Bo-rent. Voor slechts €70,00 per dag kun je al een bus met 11 m3 huren. Voor €30 meer heb je al een Mercedes met laadklep van 21 m3. Grote meubelstukken laad je bij voorkeur als eerste in de vrachtwagen. Denk hierbij aan kasten, bedden, en bankstellen. Tussenruimtes kun je weer opvullen met kleinere dozen en objecten. Hierdoor staan de spullen het meest stabiel. Succes! 

Foto: Handiwork NYC