Waar je op moet letten bij het kopen van een douchecabine

Je gaat je nieuwe badkamer inrichten en je hebt er nu al zin in! Je hebt een groot vel papier gepakt en gaat al jouw wensen erin tekenen. Een dubbele wastafel, hangend toilet, dat superleuke badkamerkastje en die toffe spiegel. Maar waar komt de douchecabine?

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden: een inloopdouche, een douchecabine met douchebak, een extra grote douchecabine of eentje met een schuifdeur. De afmetingen van de badkamer zijn hierbij belangrijk. Heb je een grote badkamer, dan kun je een dubbele douchecabine met een openslaande deur makkelijk laten plaatsen. Heb je een kleinere badruimte, dan kun je beter een douchecabine aanschaffen met een schuifdeur.

De ideale badkamer

Elke ideale badkamer is anders. Waar jij een vlakke vloer wilt, ziet een ander liever een douchebak die je lekker snel kunt schoonmaken. Bedenk dus van tevoren goed hoe jouw ideale badkamer eruit moet zien, want alles is mogelijk! Heb je een groot gezin en is het ’s ochtends spitsuur in de badkamer? Dan is een dubbele wastafel handig. De douchecabine wordt dan wat kleiner en heeft een schuifdeur, zo creëer je ruimte!

Leestip: Sfeervol wonen: 3 manieren om van je huis een thuis te maken!

Basic of luxe?

Als je altijd alleen onder de douche staat, kun je een kleine douchecabine kopen. Als je het fijn vindt om lekker met z’n tweeën te douchen, is een iets ruimere doucheruimte wel prettig. Kun je meteen al die douchespulletjes wat beter kwijt. En als je van een masserende douchestralen houdt dan is een luxe, complete douchecabine met geïntegreerde douchekolom en massagedouches een heerlijke optie. Er is keuze genoeg als je een douchecabine gaat bestellen. Het begint allemaal met de ruimte. Hoeveel ruimte is er beschikbaar en wat wil je er allemaal in  hebben? Maak eerst dat lijstje en bekijk dan wat de mogelijkheden zijn voor jouw ideale badkamer. Nog even op een rijtje:

  • De afmetingen van de badkamer op een vel papier tekenen
  • Een lijstje maken wat je in de nieuwe badkamer graag wil hebben
  • De dingen van het lijstje op schaal tekenen en uitknippen
  • Passen en meten met de uitgeknipte stukjes op de tekening van de badkamer
  • Als je eruit bent kun je de douchecabine bestellen.