Volop genieten van je wintertuin

De herfst en winter zijn de seizoenen om even tot rust te komen. Nu het landschap verstilt, is het ook de perfecte tijd om kleine klusjes in de tuin te doen, maar bovenal ook te genieten van de rust en bonte kleuren die het najaar kenmerken. Gebruik deze 4 tips om extra te genieten van je wintertuin!

Vogeltjes kijken

Vogeltjes zijn vandaag op zoek naar extra rantsoen om zich te wapenen tegen de winterkou en missen weldadige tuinen boordevol lekkers. Schaf daarom vogelvoer aan dat je in een voederbakje aan een boom bevestigt. Je doet er niet alleen de natuur een plezier mee maar ook jezelf. Maak het binnen gezellig, zet een lekker kopje koffie met Dolce Gusto capsules en kruip onder een warme plaid. Niets heerlijker dan een hele tijd te kijken naar de vogeltjes die zich ongetwijfeld tegoed zullen doen aan die lekkernijen die je hebt opgehangen. 

Klusjes

De herfstbladeren bedekken je tuin en misschien heb je de neiging om je borders te bevrijden van dit tafereel. Toch kan het handig zijn om de afgevallen bladeren te laten liggen zodat ze andere planten kunnen beschermen tegen de eerste nachtvorst. Ook andere kleine klusjes in de tuin zoals een laatste snoei voor de winterslaap kunnen nog op je verlanglijst staan. Kies een mooie dag uit waarbij het wel koud is, maar je in ieder geval geen miezerige regen moet trotseren en je wintertuin kan er weer helemaal tegen. Tijd om binnen te genieten van een lekker kopje koffie!

Circulair tuinonderhoud

Circulair tuinonderhoud

In de herfst durft nogal wat ongedierte je tuin onveilig maken. Hoewel een slak bijvoorbeeld super goed werk kan leveren, kan je winterspinazie of een andere wintergroente lijden onder al dat slakkengeweld in je tuin met schade aan je groenten tot gevolg. Uiteraard kun je heel wat middelen in de winkel kopen om de slakken uit je tuin te weren maar het kan ook eenvoudiger. Telkens wanneer je jouw lekker kopje koffie drinkt,  verzamel je de koffiepads om ze rond de groenten te strooien waar je de glibberige diertjes wilt weghouden. Op die manier geniet je binnen heerlijk van het zwarte goud terwijl je het ook nuttig verder kunt gebruiken in je tuin. Van circulair consumeren gesproken!

Leestip: Dit is het effect van ronde vormen in de tuin

winterse decoratie in de tuin

Winterse decoratie

Maak je tuin extra gezellig tijdens de winter door winterdecoratie te kopen die je tuin opvrolijkt. Denk maar aan pompoenen, een winterkrans en natuurlijk kerstdecoratie in december. Ook tuinfakkels geven je wintertuin net dat tikkeltje meer. Verwacht je bezoek? Zet dan enkele mooie, grote kaarsen in je tuin die het pad naar de ingang verlichten. Je bezoek zal zich super welkom voelen en het creëert een sfeer van gezelligheid en warmte in koude winterdagen.