Vier de zomer op een loungekussen! Tips voor tuin en balkon

Oh yeah, de zomer is in aantocht! Het startsein om de tuin of het balkon weer op te fleuren. Temperaturen boven de 20 graden, je favoriete cocktail en heerlijk achterover in een luie stoel. Hoe je optimaal van het zomerzonnetje profiteert? 3 tips voor een trendy terras!

1. Dikke loungekussens

Van een kopje thee in het ochtendzonnetje tot nagenieten op een zwoele zomeravond. Niets is zo fijn als ‘je eigen plek onder de zon’. Maar dan moet je wel lekker ontspannen kunnen zitten natuurlijk! Loungekussens zijn helemaal van nu. Vrolijke kleurtjes en hippe printjes. Kussens voor je loungeset, tuinstoelen of plastic kuipstoeltjes. Tijdens mijn online zoektocht naar extra zitcomfort op het terras vond ik deze loungekussens op – hoe toepasselijk – Tuinkussenshop.nl. Mijn tuinstoelen hebben niet allemaal hetzelfde formaat, dat vind ik wel speels, maar dat is in deze webshop geen enkel probleem. Er zijn loungekussens groot en klein, dik en dun. En er zijn zelfs maatkussens voor Kettler stoelen, relaxstoelen en Canadian chairs (bear chairs). De prijs valt reuze mee, je kunt rustig een complete set bij elkaar shoppen zonder dat je thuis iets uit te leggen hebt!

2. Een kleine tuin of een balkon optimaal benutten

Heb je slechts een paar vierkante meter buitenruimte, omdat je een kleine tuin of een balkon hebt? Ook dan kan je jouw terras omtoveren tot je eigen paradijsje. De truc is simpel: denk kleiner! In feite kan je op een klein terras precies dezelfde sfeer creëren als in een achtertuin met een oppervlakte van drie voetbalvelden. Kleine tuinaccessoires in overvloed! Wat dacht je van een balkonbarbecue, stapelbare plantenbakken om verticaal te tuinieren en een comfortabele hangstoel! Maar je kunt ook meer ruimte creëren door met lichte kleuren te werken en – als je een kleine tuin hebt – symmetrisch te stylen.

3. Tuinverlichting tips

Met de juiste verlichting maak je het terras helemaal af! Een tuin of balkon vol lampjes is al snel warm en gezellig. En wat tuinverlichting betreft is de keuze reuze. Van schijnwerpers en breedstralers tot sfeervolle lampionnen en magische lichtslingers. En kies je voor Solarlampen, dan heb je geen last van snoeren of batterijen en ben je ook nog eens hartstikke duurzaam bezig!