Verhuisplannen? Dit zijn je to do’s en grootste kostenposten

Heb je verhuisplannen? Ga je naar een andere stad verhuizen? Wil je groter wonen? Of misschien juist wel downsizen? Voordat je je nieuwe stulpje kunt betrekken zijn er een aantal do do’s, waarbij uiteraard ook rekening moet worden gehouden met het budget. Waar moet je allemaal aan denken als je gaat verhuizen? En wat zijn de grootste kostenposten? Een klein overzicht.

Think big, spend wise!

Heb je verhuisplannen, zet dan eerst alles voor jezelf op een rijtje. Je wilt niet halverwege de werkzaamheden drastisch het roer omgooien, omdat het budget niet meer toereikend is! Maak daarom vooraf een to do list en probeer ook de kosten al in kaart te brengen. Soms kan een kleine aanpassing in het materiaalsoort of design al een heleboel euro’s schelen. Geld dat je goed kunt gebruiken bij het woonwinkelen!

Verhuisplannen? De grootste kostenposten

Verhuisplannen - kosten

Als we grote verbouwingsuitgaven niet meerekenen, gaat het grootste gedeelte van je budget gaat vaak op aan de vloeren, muren en ramen van je nieuwe woning. Soms kun je de vloeren en raamdecoratie van de vorige bewoners overnemen en zien de muren er nog goed uit, maar in de meeste gevallen komt er toch wat kluswerk (en budget) bij kijken. Wil je wel een chique uitstraling, maar niet te veel uitgeven? Grenen vloeren zijn een prima alternatief voor parket! De houten vloerdelen zijn zachter dan parket en daarom voordeliger #happyfeet! Je kunt ook een chique stijl creëren met het patroon van je houten vloer. Bij Esco vloeren kies je uit verschillenden designs en mogelijkheden zoals een visgraat vloer, duoplanken en multiplanken. Bij raamdecoratie zijn stoffen gordijnen of kunststof jaloezieën vaak de goedkoopste keuze.

To do’s bij een verhuizing

  • Zorg dat je budget toereikend is,
  • Doe online alvast het nodige voorwerk: zet je woonwensen en de kosten op een rij,
  • Stel een verhuisteam samen dat goed kan sjouwen en klussen.
  • Zorg dat je alle tools en klusspullen paraat hebt: verf, behang, gereedschap, keukentrapjes…
  • Last but not least: meubel shoppen! Sommige items kun je het best al enkele weken voor de verhuisdag bestellen, zodat het op tijd wordt geleverd.

Foto´s: Unsplash