Upgrade je keuken met deze 5 tips

Een open keuken is al jaren de meest populaire in zijn soort. Je schuift er gezellig met de hele familie aan rond het kookeiland en geniet al tijdens het koken van de lekkernijen die worden bereid. Maar een open keuken betekent ook dat je qua look & feel een keuze moet maken die jaren meegaat, je wilt immers niet tegen gedateerde kastjes en een lelijk aanrechtblad aankijken. Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor en kun je met een kleine verandering, een groot verschil maken! Upgrade je keuken met deze 5 tips.

1. Breng licht in de duisternis

Licht is een echte sfeermaker in huis, ook in de keuken. Word je niet blij van je keuken? Dan kan licht een groot verschil maken. Begin met het benutten van zoveel mogelijk natuurlijk licht. Heb je weinig lichtinval? Dan kun je overwegen om een extra raam of een dakraam te laten plaatsen, voor meer zonlicht in de keuken. Is dit budgetwise of technisch gezien geen optie? Dan zijn er genoeg alternatieven! Laat bijvoorbeeld spotjes plaatsen boven het aanrecht en in kastjes of hang spiegels op strategische plekken, om natuurlijk licht te weerkaatsen. Je kastdeuren vervangen voor een model van glas kan ook. Je zult zien dat je keuken meteen een hele andere look & feel krijgt met deze kleine aanpassingen.

Upgrade je keuken met licht

2. Upgrade je keuken met kleur

Wat met licht werkt, kun je ook bereiken met kleur. Kleuren roepen onbewust emoties op en zijn sfeerbepalend. Zo zorg je met gele accenten bijvoorbeeld voor meer licht en een vrolijke touch en geven zwart en marmertinten je keuken een extra luxe uitstraling. Groen zorgt voor een kalme en serene feel en blauw voor een clean look. En wil je een echte eyecatcher van je keuken maken? Dan kun je knallen met rode kastjes en afwerkingen. 

3. Kies voor meer comfort

Een luxe keuken van SieMatic

De keuken is 1 van de meest gebruikte ruimtes in huis. Kiezen voor een luxe keuken is dus geen overbodige luxe! Bij een comfort upgrade voor je keuken kun je denken aan zwarte of gouden kranen, greeploze kastjes, concepten waarin de functies van de keuken perfect en subtiel zijn geïntegreerd en een combinatie van traditioneel en modern design. Op zoek naar inspiratie? SieMatic heeft verschillende klassieke en moderne stijlen voor je op een rij gezet, bijvoorbeeld Mondial, Urban, Pure en de Classic keukens. Allemaal met tijdloze elegantie en innovatieve, luxe en hoogstaande kwaliteit. Een SieMatic keuken is standaard uitgerust met een strak aanrechtblad, kwalitatieve kranen, voorraadkasten, keukenladen en de nodige apparatuur. Daarnaast kunnen talrijke functie-elementen worden toegevoegd naar eigen smaak, ook als los element in een bestaande keuken.

4. Upgrade je keuken met bloemen en planten

Van kleine vetplantjes tot opzichtige tropische soorten: bloemen en planten bieden vele voordelen. Ze zijn budgetvriendelijk, stemmingsverhogend en luchtzuiverend. Bovendien zorgen ze voor meer ontspanning, inspiratie en lekkere geuren in huis. Een simpele make-over voor je keuken, waarmee je een groot verschil maakt.  Zorg er wel voor dat je planten kiest die niet giftig zijn. Dat wil je niet in de ruimte waar je eten bereidt! Eetbare planten en kruiden zijn wel heel leuk om zelf te kweken in de keuken.

Bloemen en planten in de keuken

5. Opruimen en organiseren

Stijlvolle opbergoplossingen kunnen je kijk op de keuken ook behoorlijk beïnvloeden. Een goede organisatie maakt het verschil tussen een keuken waar je van houdt en een keuken waarin je liever niet komt. Plan daarom een wekelijkse schoonmaakbeurt in en ga 1 keer per maand door alle kastjes om ze opnieuw te ordenen en dingen die je niet gebruikt weg te gooien. Er zijn tegenwoordig ook hele handige opbergoplossing voor apparatuur, messen, glazen, snijplanken en ander keukengerei. Die zorgen voor meer ruimte en een mooi totaalplaatje.

Leestip: De badkamer van de toekomst – tips voor een upgrade