Tuinmeubelen kopen, waar let je op? 4 tips

De coronatijd zorgt voor een run op tuinmeubelen. Veel mensen blijven deze zomervakantie thuis en vervangen hun oude tuinmeubilair voor een comfortabele nieuwe tuinset. De trends van het moment zijn dining en loungen. Waar let je op bij tuinmeubelen kopen? 4 tips.

Tuinmeubelen kopen voor een zithoek

Een zithoek met loungebanken of een tafel met tuinstoelen? Het is niet alleen een kwestie van ‘wat is praktisch?’, maar ook van smaak. Belangrijk is dat het meubilair moet passen in de buitenruimte. Het terras is in feite bepalend voor de omvang van je tuinset. Loungebanken zijn massief, een tafel met stoelen ruimtelijk. Een fijne eettafel met een bijpassende tuinstoel biedt de mogelijkheid om te eten en te werken in de tuin. Loungen is een rustmoment, maar er is ook een middenweg: een dining loungeset.

De stijl is bepalend

Veel tuinsets zijn ‘all weather’. Dit geldt zowel voor het meubilair, als voor de kussens. Dit betekent dat veel tuinmeubels duurzaam zijn en tientallen jaren meegaan. Toch zijn er wel verschillen in materiaal. De keuze wordt dikwijls bepaald door de stijl. Kies je voor minimalistisch of robuust? Hout is karakteristiek en massief, aluminium industrieel en elegant en een stuk minder zwaar.

Materialen

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ga je voor volledig teak, aluminium, rope, wicker of een andere houtsoort? Teak loungesets zijn ontzettend duurzaam, maar blijven een natuurproduct. Aluminium is licht en makkelijk schoon te maken, maar kan op ten duur vliegroest vertonen. Wicker heeft een specifieke uitstraling en heeft nagenoeg geen onderhoud nodig.

Kwalitatieve tuinmeubelen kopen

Welke stijl je ook kiest, alles hangt af van de kwaliteit. Tuinmeubelen kopen is een investering die je doet voor de langere termijn. Duurzaamheid en goede kwaliteit gaan hierbij hand in hand. Tuinmeubels kopen is het voordeligst in het voor- of naseizoen. Tuincentra bieden dan hoge kortingen op de aanwezige voorraden.

Foto: Carly Reeves