Tuininspiratie voor 2020 en 2021

Jeuken jouw groene vingers ook in het najaar? Moet je de tuin nog winterklaar maken? Of ben je alvast aan het nadenken over je moestuin voor komend voorjaar? Dan kun je misschien wel wat inspiratie gebruiken! Doe tuininspiratie op voor 2020 en 2021 en ga zelf aan de slag met deze 5 tips.

#1 Roses are red…

In het voorjaar willen we het liefst zoveel mogelijk kleur in de tuin. Trosozen zijn er in verschillende kleuren en bloeien in groepen. Bijkomend voordeel is dat ze ook een lange bloeiperiode hebben. Met deze bloem staat je tuin van juli t/m oktober te shinen!

#2 Tuininspiratie voor een stadstuin

Heb je niet zoveel ruimte, maar wil je wel genieten van het buitenleven? Ook voor stadstuinen is er genoeg inspiratie! Wat dacht je bijvoorbeeld van een klimop? Of een klimhortensia? Deze klimmers zijn winterhard en blijven het hele jaar door groen. Buitenplanten in een bloempot zijn ook bij uitstek geschikt voor kleine tuinen en balkons. Met de ooievaarsbek of kattenkruid geniet je van een bloemenzee in je stadstuin.

#3 Een blokhut of tuinhuis 

Beschik je over een riante tuin? Dan zijn een blokhut en tuinhuis de ideale opbergers voor gereedschap, fietsen en het tuinmeubilair. En wat tegenwoordig ook erg in trek is: een blokhut of tuinhuisje als thuiskantoor. Ideaal om je in alle rust in terug te trekken en zo geniet je ook nog eens van het mooiste uitzicht!

#4 Tuininspiratie voor je eigen moestuin

De moestuin is terug van weggeweest. Sinds Albert Heijn een paar jaar geleden hun ‘Moestuintjes’ introduceerde, zijn we weer massaal aan het kweken geslagen. Je kunt hiervoor een kas gebruiken, maar een moestuinbak of bloempot doet ook prima dienst. Ben je op zoek naar tuininspiratie voor je eigen moestuin? Kijk dan goed naar wat wanneer groeit en bloeit. Het is belangrijk om je groente en kruiden op tijd te planten en verpotten.

Leestip: Kunstgras in je tuin of op het balkon – de wintertuin

#5 Tijdloos groen

Met vaste planten voor de (half)schaduw creëer je tijdloos groen in de tuin en ook groenblijvende hagen zorgen ervoor dat je tuin er altijd mooi bij staat. De spirea bijvoorbeeld, schaduwkruid of de haagliguster. Bomen maken je tuin helemaal af en zijn de Koningen van de herfst!