Trendy slapen: 5 tips voor de inrichting van je slaapkamer

De wintertijd is ingegaan. Tijd om het thuis lekker knus te maken en weer eens vroeg onder de wol te kruipen! Hoe geef je de slaapkamer een mooie inrichting, waarin je heerlijk kunt wegdromen? We hebben 5 tips voor trendy slapen op een rij gezzzet.

1. Een matras dat bij je past

Een goed matras is belangrijk voor een goede nachtrust. Trendy of niet, een hij moet vooral ondersteuning bieden. Om het juiste matras te vinden moet je o.a. rekening houden met je lengte, de gewenste hardheid, het materiaal, je slaaphouding en je lichaamsgewicht. Laat je inspireren door een breed assortiment natuurlijke matrassen en kies het model dat bij jou past. Natuurlijke matrassen zijn ecologisch verantwoord en orthopedisch ontworpen.

2. Trendy slapen onder een natuurlijk dekbed

Slaaptype - rugslaper

Naast het matras, bepaalt ook je dekbed hoe je slaapt. Welk dekbed het best bij je past is persoonlijk. De temperatuur in je slaapkamer en je gevoelstemperatuur in bed bepalen welk dekbed het fijnst aanvoelt. Gedurende het jaar heb je verschillende warmtebehoeftes. Niet gek dus dat veel mensen kiezen voor een vierseizoendekbed, die zomer en winter het nodige slaapcomfort biedt. Dekbedden van natuurlijke materialen zijn populair. Denk hierbij aan dons, zijde, wol, lyocell, kamelenhaar, hennep of katoen.

3. Kleur in de slaapkamer

Om goed te kunnen slapen, is het belangrijk dat het donker is in de slaapkamer. Maakt het dan wel uit welke kleuren in het beddengoed en op de wanden terugkomen? Jazeker! Trendy kleuren voor de herfst en winter zijn wit, zwart en grijstinten en zachte tinten zoals beige. Het gevoel van rust en eenheid versterk je met natuurlijke kleuren en accenten zoals bruin, groen en hout.

Leestip: Zo zorg je voor een kindvriendelijke badkamer

4. De duurzame interieurtrend

Ieder jaar weer je complete slaapkamer veranderen? Dat kan écht niet meer! Er komt steeds meer aandacht voor de duurzaamheid van producten. Ook als het gaat om het slaapkamermeubilair. De basis bestaat uit kwalitatief goede meubelen, die lang meegaan. Robuuste, natuurlijke materialen die makkelijk te combineren zijn met andere kleuren en materialen.

5. Een groene slaapkamer

Groene slaapkamer planten

Al jaren zien we veel natuurlijke materialen en kleuren in de interieurtrends. Planten mogen daarbij niet ontbreken, ook niet in de slaapkamer! Niet alleen omdat ze rust uitstralen, maar ook vanwege de zuurstofverrijkende en luchtzuiverende eigenschappen.