Thuiskantoor inrichten – 8 ultieme tools

Nu het thuiswerken niet meer zo tijdelijk is als we vorig jaar dachten, wordt het misschien toch tijd voor een permanent thuiskantoor! Een afgescheiden werkruimte brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun je je beter focussen en voelt werktijd echt als werktijd! Maar hoe moet je je thuiskantoor inrichten? Welke tools mogen niet ontbreken? We hebben er 8 voor je op een rij gezet.

#thuiswerken

Toen je vorig jaar maart voor het eerst #thuiswerken gebruikte leek het nog een tijdelijke oplossing, maar de weken zijn voorbij gevlogen! Voordat je het weet ben je een jaar verder en zit je nog steeds tussen het huiswerk van de kids te struggelen aan de keukentafel. Niet te doen! 

Een thuiskantoor inrichten in 3 stappen

Een thuiskantoor biedt uitkomst. Hierin kun je ongestoord bellen, mailen, appen en online vergaderen in Teams. Je raakt niet afgeleid door rondvliegend speelgoed, ruziënde kinderen en andere huisgenoten die je aandacht vragen. En als je een beetje handig bent, dan is je privé office in een dag gerealiseerd.

Stap 1: Een geschikte ruimte vinden

Een geschikte ruimte voor thuiswerken

Je eigen thuiskantoor begint met het vinden van een geschikte ruimte. Kies bij voorkeur voor een afgesloten kamer. Op zolder bijvoorbeeld, in de serre, de kelder of in een blokhut in de tuin! Tip: kies je voor een vochtige ruimte? Zorg er dan voor dat je deze goed isoleert. In de schuur of kelder kan het ‘s winters behoorlijk koud worden.

Stap 2: Klussen

Samen klussen

De meeste mensen hebben niet meteen een office-proof kamer vrij. Er zal dus eerst geklust moeten worden: het nodige schilderwerk, een plankje aan de muur en goede gordijnen bijvoorbeeld. En om te kunnen werken, moet ook je wifi en elektra op orde zijn. Zorg dus voor een goede verbinding en de nodige stopcontacten.

Stap 3: Je thuiskantoor inrichten

Je thuiskantoor inrichten

Zodra de muren droog zijn, kun je beginnen met het inrichten van je thuiskantoor. Laat je online inspireren op sites als Google en Pinterest en maak eventueel een collage van de gewenste stijl. Houd bij het woonwinkelen goed rekening met de afmetingen: grote kantoormeubelen in een kleine ruimte staat niet mooi en andersom ook niet!

Leestip: Bedrijfsfotografie: zelf professionele bedrijfsfoto’s maken

Thuiskantoor inrichten – 8 onmisbare tools

Welke meubels heb je nodig om je eigen thuiskantoor in te richten? Welke kantoorartikelen zijn onmisbaar? Waar koop je ze? En waar moet je op letten voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? 8 ultieme tools voor thuiswerkers!

#1 Een bureau

Game bureau kopen

De no.1 basic voor je thuiskantoor is natuurlijk een goed bureau. Game bureaus zijn de besten in hun soort. Ze zijn gemaakt voor langdurig gebruik, veel zituren dus! Een goede werkhouding is belangrijk. We noemen dit ergonomisch werken. Hiermee voorkom je klachten aan nek, rug en schouders. Zorg voor een rechte rug en goede ondersteuning. Staan is nog beter! Er zijn daarom ook speciale bureauverhogers te koop.

#2 Een ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel kopen

Ook de ideale bureaustoel is ergonomisch! Je brengt er veel tijd op door, de juiste ondersteuning is dus belangrijk. Kies voor een bureaustoel met verstelbare rug- en armleuningen. Hiermee kun je hem helemaal op jouw houding afstemmen. Veel basismodellen bieden geen ondersteuning bij de schouders en nek. Dit is wel belangrijk! 

#3 Een toetsenbord

Thuiskantoor inrichten - een ergonomisch toetsenbord kopen

De Logitech Ergo K860 heeft niet voor niets natuurlijke flow in het design. Dit toetsenbord is ontworpen om comfortabel te kunnen typen. Hij zorgt voor een natuurlijke houding tijdens het typen, minder belasting op de pols en een gezondere werkhouding. De Ergo K86 is verstelbaar en hierdoor geschikt voor iedereen: van gamer tot typmiep.

#4 Een muis

Thuiskantoor inrichten - een ergonomische muis kopen

Ooit van een muisarm gehoord? Dat wil je niet! Gebruik daarom altijd een losse muis en een los toetsenbord, ook als je met een laptop werkt. Met los bedoelen we in dit geval niet het verschil tussen een gesnoerde en een draadloze muis, maar een los exemplaar naast de ingebouwde muis van je laptop. Om klachten te voorkomen is het belangrijk dat je rug recht blijft, je arm wordt ondersteund en je pols de juiste houding heeft tijdens het scrollen.

#5 Een printer voor je thuiskantoor

Een printer kopen voor je thuiskantoor

Hoewel we steeds meer zaken digitaal regelen, is een goede printer nog steeds onmisbaar op kantoor. Ook als je thuis werkt zul je zo nu en dan de nodige lijstjes, presentaties en notulen moeten uitprinten. Voordat je een printer koopt, is het belangrijk om de gewenste functies op een rij te zetten. Wil je alleen in zwart-wit printen of ook in kleur? Volstaat een goedkoop model of moet de printer pixel perfect zijn? En wil je alleen printen of ook scannen, kopiëren en nieten?

#6 Een papierversnipperaar

Papierversnipperaar kopen

Zakelijke brieven kun je beter niet laten rondslingeren. In een papierversnipperaar vernietig je vertrouwelijke stukken. Papieren van de bank bijvoorbeeld of documenten met persoonlijke gegevens van klanten erop. Tip: ruim zo nu en dan ook je lades uit en gooi wat weg kan in de versnipperaar, dat scheelt een hoop rommel!

#7 Een ladenkastje

Thuiskantoor inrichten met een ladekastje

Papierwerk dat je wel wilt bewaren maar liever niet in het zicht hebt, berg je op in een ladenkastje onder je bureau. Bij sommige all-in-one bureaus wordt een ladekastje meegeleverd, ze zijn ook los te koop. Een model op wielen biedt de mogelijkheid om hem makkelijk te verplaatsen. Als een gast aanschuift aan je bureau bijvoorbeeld.

#8 Een whiteboard voor je thuiskantoor

Een whiteboard kopen voor je thuiskantoor

Een whiteboard is de ultieme kantoorheld voor wie dingen visueel moet presenteren. Cijfers en statistieken bijvoorbeeld, de laatste trends op Google of een presentatie over de doelen voor komend jaar. Een standaardmodel is 1.20 bij 2.40 en wordt geleverd met verschillende gekleurde stiffen, zes memomagneten en een wisser.