Staafmixer kopen? Alles wat je moet weten!

Door de coronamaatregelen moeten cafés en restaurants hun deuren noodgedwongen gesloten houden. Dit betekent dat we thuis creatiever moeten zijn in de keuken en heeft geresulteerd in een stijging van huishoudelijke apparatuur, zoals de staafmixer. Niet zo gek, want het is een super handig keukenhulpje, dat multi-inzetbaar is. Denk dan niet alleen aan het kloppen, mengen of mixen van eten, maar ook aan pureren en hakken. Ben je van plan om binnenkort een staafmixer aan te schaffen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Tips voor de beste mix! 

De geschiedenis van de staafmixer in een notendop

Wist je dat de staafmixer al ruim 70 jaar bestaat? In 1954 werden de eerste versies van het merk Bamix geproduceerd in Zwitserland. De staafmixer was toen nog uitsluitend te koop op huishoudbeurzen. Dat is tegenwoordig wel anders! Fonq, Coolblue, Blokker, Bol.com en vele andere huishoudelijke retailers are mixing it up! Dat maakt een keuze maken niet altijd eenvoudig. Het aanbod is namelijk behoorlijk groot en de prijzen verschillen van enkele tientjes tot honderden euro’s. Je kunt al voor €20,- een staafmixer scoren, maar ook super-de-luxe staafmixers met alles erop en eraan (lees: alle accessoires) voor honderden euro’s.

Mixen, malen en pureren zonder te morsen

De staafmixer is er voor professioneel en huishoudelijk gebruik. Zo is het pureren en vermalen van ingrediënten super eenvoudig. Voor de soep, saus en smoothies of voor het vermalen van ijs. Of wat te denken van het bereiden van slagroom, milkshakes of opgeklopt eiwit? Hier gebruik je de klopper voor. Vaak zijn staafmixers ook nog voorzien van een menger. Dit hulpmiddel gebruik je vooral bij het mengen van pannenkoekenbeslag, mayonaise, cocktails of aardappelpuree.

Leestip: 10 huis-, tuin- en keukentips tegen feestvlekken

Nog meer om uit te kiezen!

Bij de staafmixer stopt het niet. Er zijn namelijk ook andere mixers, zoals de blender of de handmixer. De handmixer is het meest eenvoudige apparaat met zijn verschillende opzetstukken: een draadgarde om te kloppen, een spiraalvormige deeghaak en een platte menghaak voor het mixen van beslag. Kortom: het ideale keukenhulpje voor het mixen van eten, zonder je handen vies worden. Een luchtige cake bakken voor vrienden of familie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wil je ook soepen en smoothies kunnen pureren en mixen? Focus je dan op een blender. Let ook op de hoeveelheid messen en het vermogen, want dit bepaalt hoe krachtig de blender is. Succes!