Sfeervol wonen: 3 manieren om van je huis een thuis te maken!

Modern, landelijk, industrieel, klassiek: aan woonstijlen geen gebrek als je de kamer gaat restylen. Maar hoe zorg je voor een mooie finishing touch? Eén die je woonkamer eer aandoet en van je huis een thuis maakt. 3 manieren om sfeervol te wonen.

3 tips voor sfeervol wonen

Nu we de afgelopen maanden allemaal zoveel mogelijk thuis hebben doorgebracht, begint het massaal te kriebelen bij de thuisklussers. De tuin wordt aangepakt – iedereen aan het opblaas bubbelbad! – en ook binnen willen we het onszelf zo aangenaam mogelijk maken. Een leuk kleurtje op de muur, een goede thuiswerkplek en een sfeervolle woonkamer. Maar hoe zet je de juiste puntjes op de i? 3 tips voor sfeervol wonen.

#1 Een haard

Sfeervol wonen met een haard

Een haard is de master of sfeermakers. Een compacte inbouwhaard, een grote tunnelhaard, een vrijstaande gashaard of een gashaard als room divider: voor elke woonwens is de perfecte fireplace te vinden. Want wat is er nou gezelliger dan samen rond een knisperend vuurtje zitten en het glas heffen op de mooie dingen van het leven! Tip: ga je haarden shoppen? Let dan niet alleen op het design, maar ook op het type. Zo zijn er bijvoorbeeld elektrische haarden, gashaarden en smart haarden.

#2 De gordijnen

Gordijnen maken je interieur af, ze geven de kamer body. Welke gordijnen je kiest is afhankelijk van je woonwensen. Elk soort geeft op zijn eigen manier sfeer aan je woonkamer. Zo zorgen stoffen gordijnen voor een warme en gezellige uitstraling en gordijnen die in het kozijn hangen – zoals jaloezieën – voor een stoere en minimalistische look & feel. Gebruik je veel neutrale kleuren in je inrichting? Dan is het leuk om met de gordijnen wat extra kleur toe te voegen!

Leestip: Uitvindingen en innovatie: 12 tools voor de toekomst

#3 Sfeervolle woondecoratie

Voeg als kers op de taart wat leuke woondecoratie toe en sfeervol wonen is een feit! Groen doet het altijd goed: een leuke kamerplant en een paar cactussen (die zijn nog steeds hip anno 2020). Nieuw dit jaar zijn bloempotten met gezichtjes: hoe leuk is het als je cactus je vanuit de vensterbank lief toelacht! Ook lampen zijn echte sfeermakers: op een bijzettafeltje met een kleurrijke bos bloemen bijvoorbeeld. En vergeet je wanddeco niet! Hiervoor geldt hetzelfde als gordijnen: ze geven je woonkamer body!

Leestip: Een opblaasbare jacuzzi in de tuin – Top 5 best getest!

Foto´s: Unsplash