Run op tuinmeubilair deze zomer, scoor een nieuwe loungeset!

Veel mensen kiezen ervoor om de vakantie dit jaar thuis door te brengen. Min of meer gedwongen vanwege de dreiging van het coronavirus. Hoewel de grenzen naar veel populaire Europese landen op geel staan, vinden velen het risico te groot. Investeren in nieuw tuinmeubilair is daarom populair. Dat wordt pas echt genieten in eigen tuin, op het dakterras of balkon!

Op een zwoele zomeravond…samen in de zon!

Ontspannen in de tuin en genieten van een zonnige dag of zwoele zomeravond gaat het best in een loungetuin. Creëer een relaxte sfeer met de ultieme relaxstoel, een paar gezellige kussens en decoratie. Zo ben je in no time helemaal summerproof!

Tuinmeubilair

Eigenlijk is er voor iedere tuin wel een geschikte lounge- of tuinset. Met een mooie tuinset wordt elke buitenplek een eyecatcher. Ideaal om een zithoek te creëren waarin je volledig tot rust komt of gezellig met vrienden of familie geniet van het mooie weer.

Loungesets

Tuinsets zijn er in diverse soorten en segmenten. Hoekloungesets zijn vaak verkrijgbaar in verschillende formaten: voor 2, 4, 6 of nog meer personen. Dining loungesets hebben een tafel die hoger is dan het standaard formaat. Als je liefhebber bent van lang tafelen, dan is een dining loungeset wellicht de beste optie. En zo is voor iedereen is wel een set te vinden die aansluit op de behoefte en op de ruimte.

Leestip: Thuisvakantie: tips om je vakantiegeld toch goed te besteden

Wicker

Wicker is een aanduiding voor vlechtwerk. De kunststofdraad voor het vlechtwerk is meestal plat, rond of half rond. Een wicker meubel bestaat altijd uit een stevig frame van staal of aluminium. Een belangrijke reden voor de populariteit van wicker als tuinmeubel is dat ze lichtgewicht en dus eenvoudig te verplaatsen zijn. Een wicker loungeset is vochtbestendig en duurzaam. Het is voldoende om een wicker loungeset af en toe te reinigen met een speciale cleaner. In principe kunnen deze tuinsets het hele jaar door buiten blijven staan, maar het is wel aan te raden om de meubelen in de winter met een beschermhoes af te dekken tegen regen en kou. Zo kunt je jaren genieten van een comfortabel buitenleven als het weer het toelaat natuurlijk.

Foto: Bailey Hall