Robuust buiten zitten in het najaar

Het warme weer van begin augustus is voorbij, de zon heeft plaatsgemaakt voor wolken en regen en ook de temperatuur is gedaald tot onder de 25 graden. Maar met terrasverwarming en een overkapping kun je tegenwoordig het hele jaar buiten zitten! Hoe kun je komend najaar robuust buiten zitten? De trends!

De trends van het moment

Mensen die de trends willen volgen in de tuin, kiezen voor plateau tuinmeubilair. Deze robuuste loungesets zijn bij voorkeur gemaakt van gecertificeerd teakhout en bedekt met dikke kussens. Voor een luxe en comfortabele uitstraling. Naast de loungesets, blijft de picknicktafel ook populair. Kies bijvoorbeeld voor weerbestendig douglashout, een stuk steviger dan grenen of vurenhout en perfect voor buiten! De industriële look is ook hot in najaar 2020. Tuinsets met een combinatie van robuust hout en een stalen frame. 

Groots buiten zitten

Fragiele deco tuinstoelen zijn passé. Groot, groter, grootst is wat we willen. Bedenk wel dat je voldoende terrasruimte hebt voordat je enorme tuinmeubels koopt. Offer ook niet te veel groen op in de tuin, een mooie tuin is een combinatie van de juiste loungeset, bloemen, planten en gras.

De perfecte tuinstoelen

Vroeger zag je ze standaard in elke tuin: kunststof tuinstoelen. De Enschedese firma Hartman was begin jaren negentig de grootste Nederlandse fabrikant van tuinmeubelen. De eerste die begin jaren tachtig in Nederland tuinstoelen van kunststof introduceerde. Het stoeltje werd veelvuldig gekopieerd door andere aanbieders en op de markt gezet met andere benamingen zoals Copacabana, Club Caesar en Bolero. Hartman tuinmeubelen biedt nog steeds de klassieke kunststof tuinstoel én een ruim assortiment met alternatieven.

Duurzaam buiten zitten

Kunststof tuinmeubelen zijn onverslijtbaar. Om die reden is de markt min of meer verzadigd. Ook heeft kunststof een wat negatieve lading gekregen in een tijd dat alles duurzaam moet zijn. Tuinmeubels worden tegenwoordig van duurzaam hout of riet gemaakt. Kunstof zien we wel in een ander materiaal terugkomen namelijk wicker. Frames van aluminium worden omwikkeld met een uit kunststof vervaardigde vezel.

Foto: Randy Fath