Onze favoriete wandkasten voor de woonkamer

Wandkasten voor de woonkamer zijn ideaal voor wie meer opbergruimte wil creëren, zonder vierkante meters in te leveren. Voor tools, accessoires, boeken, dikke titels en dunne titels. Er is voor elke woonstijl wel een geschikte kast te vinden: van Scandinavisch tot industrieel en van modern tot hotel chique. We hebben een overzicht gemaakt van onze favorites.

Scandinavische kasten

Wandkasten voor de woonkamer in Scandinavische stijl

De Scandinavische woonstijl doet het al jaren goed in Nederland. Die kenmerkt zich met veel hout, lichte kleuren, strakke lijnen en simpele accessoires. Een wandkast leent zich perfect als opberger voor deze accessoires. Het voordeel van de Scandinavische look & feel is dat je een oude houten kast in een handomdraai omtovert in deze stijl. Een likje witte verf en je hebt een prachtige eyecatcher in huis!

Industriële wandkasten voor de woonkamer

Industriele wandkast

In een industrieel interieur zien we veel donkere kleuren en robuuste materialen terugkomen, hout en metaal bijvoorbeeld. Ook industriële wandkasten komen in de woonkamer daardoor goed tot hun recht. En om toch een beetje kleur in huis te brengen, vul je hem op met kleurrijke boeken, kussens en accessoires!

Moderne wandkasten voor de woonkamer

Moderne opbergers

Modern is een mix van Scandinavisch en industrieel: lichte kleuren en stoer, maar dan met een minimalistische look & feel. Dit zijn geen opvallende wandkasten, maar strakke designkasten met metalen handgrepen. Ideale onopvallende opbergers!

Leestip: Spots als basis in ieder interieur

Hotel chique kasten

Franse deuren

Hotel chique is the next big thing in woonland. Deze interieurstijl is bekend van de bingokaart van liefhebbers van woonprogramma’s. Hierop vind je o.a. Franse deuren, een visgraatvloer en de jaren 30 look. Wandkasten in deze stijl lijken op de bekende Franse deuren. Ze hebben deuren van zwart metaal met glazen ramen. Zo geef je de woonkamer in een handomdraai een mega chique uitstraling.

3 tips om zelf een wandkast te maken

Ga je duurzaam om met je interieur en wil je zelf een wandkast voor de woonkamer maken of opknappen? Gebruik deze 3 tips.

  • Gebruik sloophout om zelf een kast in elkaar te timmeren. Misschien heb je nog wat in de berging liggen? Zo niet, dan kun je bij bouwwinkels en bouwplaatsen vaak gratis planken krijgen die anders naar de stort gaan.
  • Steigerhout leent zich ook goed als basis voor een wandkast. Op Marktplaats vind je veel advertenties waarin je gratis pallets kunt afhalen. 
  • Geef een oude kast nieuw leven. Dit hoeft niet per se een wandkast te zijn, een oude boekenkast kun je ook gemakkelijk omtoveren in een geweldige wandkast als je een beetje handig bent!