Online tuinstoelen kopen: keuzehulp voor een mooie zomertuin

De tuin staat weer in volle bloei. Planten en struiken zijn groen, bloemen komen voorzichtig uit hun knop en het gras ruikt naar het voorjaar! Er ontbreekt eigenlijk nog maar één ding: een fijn terras, om optimaal te kunnen genieten van de lente in je tuin. Met als vele andere zaken, regelen we dit tegenwoordig het liefst vanuit huis. Maar hoe vind je de perfecte tuinset in het enorme aanbod van verschillende webshops? Wij hebben een handige keuzehulp gemaakt voor online tuinstoelen kopen.

Waar kun je online tuinstoelen kopen?

Wil je online tuinstoelen kopen? Dan begint je zoektocht vaak op Google. Een search naar ‘tuinstoelen’ levert ongeveer 3.590.000 resultaten op en een lijstje met advertenties en fysieke winkels in de buurt. Als je iets naar onderen scrollt zie je de organische resultaten: de aanbieders die in de top 10 van de zoekresultaten staan. Google Shopping is ook handig. Die werkt als een soort ‘tussen webshop’. Je ziet direct een overzicht met producten en prijzen en kunt klikken om het aanbod bij de betreffende webshop te kopen. Bekende tuinstoelmerken zijn: Hartman en Kees Smit. Woon- en tuinwinkels bieden vaak ook een ruim assortiment met tuinmeubilair.

Welk type tuinstoelen kies je?

Tuinstoelen zijn er in vele soorten en maten: van simpele plastic kuipstoeltjes tot eigentijdse designstoelen. Welke type tuinstoelen je kiest is o.a. afhankelijk van de ruimte die je hebt in de tuin en van de functie die ze krijgen. Wil je er lekker op kunnen ontspannen in de zon? Moeten het eetstoelen zijn? Of misschien wel allebei? Verstelbare tuinstoelen zijn nog steeds erg gewild in 2021. Je tuin summerproof maken betekent immers ook dat je je rustmomentje moet pakken om te genieten van alles dat groeit en bloeit om je heen!

Leestip: Behangtrends 2021 – dé kleuren van het moment

Online tuinstoelen kopen zonder proefzitten?

Wicker tuinstoelen zwart

Het oog wil natuurlijk ook wat, maar het zitcomfort staat voorop bij je tuinset. Ga je online tuinstoelen kopen zonder dat je hebt kunnen proefzitten in de winkel? Dan zijn er een aantal dingen die je goed moet checken. Het ontwerp bijvoorbeeld. Om lekker te kunnen zitten moeten de tuinstoelen de juiste ondersteuning bieden. Een goede rugleuning bijvoorbeeld en ondersteuning voor de armen. Het materiaal is ook belangrijk. Wicker tuinstoelen zijn dé trend van het moment. Deze zijn gemaakt van een lichtgewicht kunststof. Zwart is ook in de tuin erg populair dit jaar. Tuinstoelen zwart wicker zijn dit jaar de musthave voor een summerproof tuin. Het fijne hieraan is dat ze overal bij passen. Je kunt dus veilig online tuinstoelen kopen zonder een mismatch te maken!