Okergeel in huis: mix & match je interieur

Wat woontrends betreft zijn de visgraatvloer en Franse deuren inmiddels niet meer weg te denken uit ons interieur, maar hoe zit het qua kleur? Okergeel is een gewilde woonkleur. Als finishing touch of als dominante kleur in de woonkamer, keuken of hal. Zo match je okergeel in huis met de rest van je interieur.

Okergeel in huis

Geel straalt warmte en gezelligheidheid uit, het is de kleur van de zon. Een die het hele jaar door kan en je interieur een sfeervolle look & feel geeft. Okergeel is de woonkleur van nu. Verf je muren in een okertint, ga voor een okergele bank of kleed het thuis gezellig aan met gele home deco. We hebben wat inspiratie voor je verzameld.

Okergeel in huis combineren met je interieur

Okergeel met hout en grijs

Okergeel past perfect bij houten meubels. Gele stoelen onder een grote houten keukentafel bijvoorbeeld. In combinatie met een wat koelere kleur zoals grijs, komen beiden perfect tot hun recht. Kies bijvoorbeeld voor een okergele bank, die de aankleedt met grijze kussens. Tip: ga in dit geval wel voor een stoffen bank, dat sluit perfect aan bij de warme uitstraling die okergeel heeft. 

Een fauteuil als blikvanger in de woonkamer

Een gele fauteuils

Fauteuils zijn terug van weggeweest. Hiermee creëer je in een handomdraai een gezellige leeshoek of extra zitruimte. En dan natuurlijk het liefst zo’n lekkere luie ligstoel met een voetenbankje! Een paar hippe kussentjes erop en je voldoet helemaal aan de woontrends van nu.

Leestip: Leuke rolgordijnen voor de kinderkamer

Een okergeel kleed in huis

Ook wat kleden betreft is okergeel een prima match. Ronde kleden doen het goed in de woontrends. Het liefst een hoogpolig model, die er niet alleen oogverblindend uitziet maar je voeten ook lekker warm houdt op koude winterdagen.

Een warme finishing touch met gele home deco

Okergele woonaccessoires

Woondecoratie zorgt voor extra gezelligheid in huis. Vrolijk gekleurde vaasjes en bloempotten bijvoorbeeld, kaarsjes of een omlijstje poster met een mooie print. Wat we in de woontrends van nu veel terugzien zijn foto- en schilderijplanken. Deze worden aan de muur bevestigd en hebben een opstaande rand, waar je de lijstjes achter kunt zetten. Het grote voordeel hiervan is dat je zo regelmatig kunt restylen om je interieur te updaten.