Leuke rolgordijnen voor de kinderkamer

Decoratie is onmisbaar in een kinderkamer. Niet alleen in de vorm van fotolijstjes, schilderijen en een gezellig kleed maar zeker ook de raamdecoratie. Het geeft de kamer sfeer en zorgt ervoor dat het verduistert als het kinderbedtijd is. Rolgordijnen zijn ideaal in de slaapkamer. Wat zijn leuke rolgordijnen voor de kinderkamer? Wat zijn de voordelen? En hoe zit het met de trends voor 2021?

Rolgordijnen voor de kinderkamer

Veel mensen kiezen in de slaapkamer voor overgordijnen of voor verduisterende rolgordijnen. Deze modellen hebben een simpel systeem en zorgen voor voldoende verduistering en dus voor een goede nachtrust. Een ander voordeel van rolgordijnen is dat ze weinig ruimte in beslag nemen. Er zijn tal van soorten, maten en kleuren, geschikt voor de kinderkamer.

Mix & match voor een speels effect

Rolgordijnen voor de kinderkamer mogen lekker gek zijn! Een leuke print, een knalkleur of een mix van verschillende kleuren. Het is bijvoorbeeld leuk om de kleuren van het behang of de muurverf terug te laten komen in de gordijnen. Een thema kan ook. Heeft je zoon of dochter een voetbalkamer, een prinsessenkamer of een cowboykamer? Maak het af met de juiste rolgordijnen! 

Leestip: Creëer een natuurlijke look met bamboe lamellen

Rolgordijnen voor de kinderkamer – inspiratie

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor de juiste rolgordijnen voor de kinderkamer? Laat je inspireren door wat anderen deelden op Instagram.

Rolgordijnen trends voor 2021

Hoe hangt je raam er trendy bij anno 2021? 3 trends voor komend jaar.

#1 Okergeel

Okergeel was dit jaar al hot & happening en kan volgend jaar nog steeds. Een warme kleur, die eigenlijk overal mee matcht. Okergele rolgordijnen voor de kinderkamer worden vaak gecombineerd met aardetinten als bruin en groen. Naast zwart steekt het af, waardoor beide kleuren extra goed tot hun recht komen.

#2 Een dierenprint of bloemenprint

Wil je de slaapkamer opvrolijken met je raamdeco? Dan kies je voor een kleurrijke print. Dierenprints en bloemenprints doen het volgend jaar niet alleen goed in de garderobe, maar ook voor het raam.

#3 Duorolgordijnen

Steeds meer mensen maken de overstap van basic rolgordijnen naar duorolgordijnen. Ook in de kinderkamer kan dit prima. Kies wel voor een donkere kleur en voor zonwerende rolgordijnen, zodat ze het licht goed tegenhouden.

Foto: Jessica West