Laat je interieur shinen met een robuuste vloerlamp!

Lampen zijn er in vele soorten en maten. Het zijn accessoires die licht en warmte brengen in je woning. En ze zijn niet alleen praktisch, maar ook dé finishing touch voor elk interieur. De robuuste vloerlamp is helemaal van nu. Hoe match je hem met je inrichting? Check het aan de hand van je woonstijl! 

Een robuuste vloerlamp in een industrieel interieur

Robuuste vloerlamp in een industrieel huis

Een industrieel interieur kenmerkt zich met stoere en robuuste materialen. Een robuuste vloerlamp past perfect bij deze woonstijl! Om hem goed tot zijn recht te laten komen, moet je hem de ruimte geven. In een hoek van de kamer, naast de bank, bijvoorbeeld of naast een loungestoel in de leeshoek. Hout en metaal passen goed in een industriële inrichting, of een combinatie van beiden!

Leestip: De voordelen van een industriële fauteuil in huis

Een robuuste vloerlamp in een Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

In een Scandinavische inrichting zien we veel hout, lichte kleuren, strakke lijnen en simpele accessoires. Ook hierbij komt een robuuste vloerlamp goed tot zijn recht. Kies dan het liefst voor een wit exemplaar of voor één van hout. Een minimalistische lamp past het best bij deze woonstijl, niet teveel tierelantijnen dus!

In een modern interieur

Moderne woonstijl

Grote open ruimtes, design meubilair en neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart zijn kenmerkend voor een modern interieur. Wil je een robuuste vloerlamp met deze woonstijl matchen, dan moet hij een opvallend design hebben. Eén die op zichzelf staat en niet wegvalt naast de andere meubels. Een lamp met een unieke vorm bijvoorbeeld, of één in een opvallende kleur.

In een romantisch interieur

Een robuuste vloerlamp in een modern interieur

In de romantische interieurstijl zien we juist veel zachte kleuren en materialen. Pasteltinten bijvoorbeeld en gestoffeerde meubels. Een robuuste vloerlamp met een stoffen kap zou hier bijvoorbeeld perfect bij passen! Metallic doet het minder goed in een romantische woonstijl, kies liever voor hout of kunststof!

Een robuuste vloerlamp in een bohemian interieur

Een robuuste vloerlamp in een bohemian woonstijl

Een bohemian inrichting is gezellig druk. Bohemian is geïnspireerd op de Spaanse en Marokkaanse woonstijl. Hierbij zien we veel kleuren, prints en patronen. Het kan een hele klus zijn om een blikvanger van je vloerlamp te maken in deze wirwar aan designs. Kies daarom voor een lamp met een metallic frame en een opvallende kleur. Hout past niet bij deze stijl.