Kunstgras in je tuin of op het balkon – de wintertuin

Bij kunstgras denken de meeste mensen aan het sportveld of vakantieprak, maar het is een veelzijdig product dat voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Zo´n gelikt groen gazon komt thuis ook goed tot zijn recht: in de tuin of op het balkon. En het grote voordeel is dat kunstgras het hele jaar door groen is: een mooie basis voor je wintertuin!

Soorten kunstgras

Verschillende soorten kunstgras

Er zijn verschillende soorten kunstgras. De samenstelling van grastapijt wordt aangepast aan particuliere tuinen, professionele sportvelden of veilige speeltuinen. Er zijn diverse belangrijke eigenschappen die de samenstelling, duurzaamheid en veiligheidsnorm bepalen. Het uiterlijk wordt bepaald door het vezeltype, de backing, het gewicht en de hoogte van de grasvezels.

Foto: Alina Kuptsova

Een tuintapijt

Het gras in je tuin moet er mooi uitzien en gebruiksvriendelijk zijn. Kunstgras voor tuinen kenmerkt zich door een hoge dichtheid aan vezels per vierkante meter. Bij dit type gras wordt 5 tot 10 kilo silicazand per vierkante meter in het gras gestrooid om het te stabiliseren. Hierdoor is er minder kans op krimpen en uitzetten van de grasmat. Silicazand is fijnkorrelig en uiterst zuiver zand.

Leestip: Een tuinkamer – zondagochtend je koffie in de winterzon

De voordelen

Kunstgras heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Het hoeft niet gemaaid of bemest te worden. Ook beregenen in warme perioden is niet meer nodig. Dit is de belangrijkste reden voor mensen om er één aan te schaffen. Daarnaast heeft het een natuurlijke uitstraling, die nauwelijks is te onderscheiden van natuurlijk gras en het hele jaar door groen is!

Kunstgras voor het balkon

Kunstgras voor het balkon

Kunstgras is uitstekend geschikt als bodembedekker voor een balkon. Een grasmat balkon kan gelegd worden op een betonnen ondergrond. Voor een juiste afwatering wordt dikwijls een drainagetapijt gelegd. Deze matten zorgen ervoor dat het water dat door de afwateringsgaatjes loopt, onder de mat wordt afgevoerd. Hierdoor loopt water weg. Een groenmat geeft je balkon een warme uitstraling. Er zijn verschillende kleuren zoals grijs, antraciet, bruin, blauw, zwart, roze en paars.Toch dat echte tuingevoel? Kies dan voor een natuurlijke groene tint. 

Foto: Roberto Nickson

Hoofdfoto: Eak K.