Kleur in de badkamer – trendy tegel ideeën

Waar we het na de 70’s lange tijd neutraal hebben gehouden, is kleur in de badkamer anno 2019 weer helemaal terug. Lichte kleuren voor een klein accent maar zeker ook trendy roze, blauwe en groene tegels. En dan het liefst met gekleurde voegen. Color up je doucheplezier met deze vrolijke badkamer inspiratie.

Kleur in de badkamer voor vrolijke ochtenden

Douchen wordt pas echt leuk in een badkamer waar je vrolijk van wordt! Waarin je ‘s morgens binnenloopt en spontaan je ochtendhumeur kwijt bent. Wie meer kleur in de badkamer wil kan met accenten werken: een badset in pimpelpaars met gele stippen, plantjes, leuke handdoeken, washandjes en geurkaarsjes. Je kan het ook groots aanpakken door het tegelwerk een 2019 make-over te geven. 

Trendy tegel ideeën

Laat ik beginnen met een beetje inspiratie ↓

‘Gedurfd’

De 2019 trend is: gedurfd. En niet alleen in 2019, maar ook de komende jaren doen de felle kleurtjes het volgens badkamerexperts goed. Heb je een kleine badkamer? Dan kan ik me voorstellen dat zo’n volgetegelde ruimte behoorlijk op je af kan komen. Kies in zo’n geval voor één gekleurde wand of voor een accent dat in de hele ruimte terug komt: één rij tegels in een andere tint bijvoorbeeld.

Lees ook: Zo tover je de badkamer om tot je eigen spa experience

Een badkamer in lichtblauw

Blauw is nog steeds de grote favoriet en dan met name lichtblauw. Het geeft die frisse spa-feeling, waarbij we tijdens ons dagelijkse douchemoment zo heerlijk kunnen ontspannen. Een paar warme handdoeken en geurkaarsjes erbij en je thuis wellness is compleet!

Gekleurde voegen

Met gekleurde voegen wordt elke tegelwand een eyecatcher. Het grote voordeel hiervan is dat het een stuk goedkoper is dan wanneer je het complete tegelwerk in jouw badkamer laat vervangen. Voegwerk is er in tal van verschillende kleuren. Kies voor een vrolijk contrast met de tegels of juist voor voegen in dezelfde kleur.

Meer kleurrijke badkamer ideeën

Geen tegelwerk aan de muren? Of kan je geen mooie kleur vinden om toe te voegen aan jouw badkamerstijl? Laat je inspireren door deze kleurrijke badkamer ideeën.