Met een badkamer haal je meer uit je geld!

De spaarrente is dan wel iets aan het stijgen, maar echt veel de rente op je spaarrekening nog steeds niet. Met een inflatie die nog steeds wel flink is, is het dan ook nog steeds interessant om te kijken naar alternatieven voor het geld wat je over hebt. Eén daarvan is investeren in je eigen huis, en in het bijzonder in een badkamer. Dat is een veel betere besteding van je geld dan het bijvoorbeeld uit te geven aan dure etentjes en luxe auto’s. Al kan die laatste best interessant zijn, maar daarover later meer. Lees snel verder wanneer ook jij je oude sok wel wilt legen.

Investeer meer in je huis met een badkamer

Nieuwe badkamer ontwerpen

Investeren in vastgoed als beleggingsobject wordt steeds minder interessant. Dit heeft diverse redenen waaronder een stijgende hypotheekrente, stijgende huizenprijzen, meer vermogensbelasting en ook de overdrachtsbelasting die verhoogd wordt. Maar er zijn nog andere manieren om je geld zinvol te investeren in vastgoed, namelijk in je eigen huis. Neem bijvoorbeeld een nieuwe badkamer. Een investering in je eigen huis waar je zelf veel plezier van hebt maar die er ook direct voor zorgt dat je huis meer waard wordt. Een badkamer is namelijk vaak een onderdeel waar mensen op afknappen, óf juist verliefd op worden. Het is dan ook goed om hierin te investeren wanneer je van plan bent binnen enkele jaren het huis te verkopen. Een luxe inloopdouche, fijn bad en mooie wastafel doen het ontzettend goed en zijn waardevast. Hetzelfde geldt voor een kwalitatief mooie en goede keuken. Wanneer je op korte termijn gaat verkopen, realiseer je dan wel dat een neutrale keuze beter is dan een zeer uitgesproken design en kleur.

Investeer in je badkamer

Investeren in vastgoed als beleggingsobject wordt steeds minder interessant. Dit heeft diverse redenen, waaronder: een stijgende hypotheekrente, stijgende huizenprijzen, meer vermogensbelasting en ook de overdrachtsbelasting die verhoogd wordt. Maar er zijn nog andere manieren om je geld zinvol te investeren in vastgoed, namelijk in je eigen huis. Neem bijvoorbeeld een nieuwe badkamer. Een investering waar je zelf veel plezier van hebt, maar die er ook direct voor zorgt dat je huis meer waard wordt. Een badkamer is namelijk vaak een ruimte waar mensen op afknappen óf juist verliefd op worden. Het is dan ook goed om hierin te investeren als je van plan bent om binnen enkele jaren je huis te verkopen. Een luxe inloopdouche, fijn bad en mooie wastafel doen het ontzettend goed en zijn waardevast.

Groen rijden

Investeren een auto is geen goede keuze of toch wel? Het ligt er namelijk sterk aan wat voor type auto je kiest. Zo kan het een enorme besparing opleveren als je van een normale benzine of dieselauto overstapt op een hybride of elektrische variant. Die zijn zuiniger in gebruik en in belasting en verzekering. Wanneer je deze besparingen op jaarbasis uitrekent, zul je al snel tot de conclusie komen dat het de investering meer dan waard is en je de kosten snel terugverdient.

Verduurzaming van je woning

Verduurzaming van je woning is ook een goede investering. Investeringen in zaken als zonnepanelen en een warmtepomp kunnen al snel een mooi voordeel opleveren. Allemaal rendementen die waarschijnlijk hoger zijn dan wanneer je het geld stil laat staan op de bank en daar rente over ontvangt.

Leestip: Overstappen op elektrische apparaten in huis