Houten pellets in huis: do’s, dont’s & stylingadvies

We zien ze steeds vaker in en om het huis: houten pellets. Geen nieuwe trend, maar wel één die nog steeds bezig is met een opmars. Je kunt er zelf meubilair van maken: een tafel, bed of bank bijvoorbeeld en zelfs in de keuken zien we tegenwoordig volop houten pellets. Wat zijn do’s & dont’s van houten pellets in huis? We hebben een overzicht gemaakt en geven tips voor leuke diy’s.

Houten pellets in huis

De tijd dat houten pellets alleen in de logistiek werden gebruikt is al lang voorbij! Een jaar of twee geleden zijn ze langzaam maar zeker in onze woon- en slaapkamer geïntegreerd. Wat kun je er zoal van maken? Een paar stylingtips!

Een bank van houten pellets

Een bank is het meest bekende voorbeeld van een meubelstuk die je gemakkelijk van houten pellets kunt maken. Veel mensen hebben in hun tuin al een dergelijke constructie gefabriceerd, maar ook in de woonkamer misstaat hij niet. 2021 is het jaar van natuurlijk en ecologisch wonen. Daar past een bank van houten pellets perfect bij! Een paar vrolijke kussens erop en je interieur is helemaal af.

Een bed van houten pellets

Ook een bed van houten pellets is in een handomdraai gemaakt…en een ware eyecatcher in de kamer. Kies in dit geval voor pellets van een meter lang en breed, zo kun je een bedbodem creëeren waarop een standaard matrasmaat van 2 meter breed perfect past. Je stapelt simpel en snel 4 x 2, of 4 x 3 pellets op elkaar en legt je matras hierop. Je kunt ze voor de zekerheid wel het best even aan elkaar schroeven, om een wiebelig bed te voorkomen. 

Een tafel van houten pellets

Pellets lenen zich ook perfect als tafelblad. En het grote voordeel is: je kunt hem zo groot of klein maken als je zelf wilt. Voor de poten kun je ook voor hout kiezen, maar bij de bouwmarkt kun je ook kant-en-klare tafelpoten van een ander materiaal kopen. Tip: de combinatie van hout en metaal staat geweldig in een modern, industrieel interieur!

Leestip: Tuinhuis kopen? Tips voor het vinden van een geschikt model

3 klustips voor houten pellets in huis

  1. Pas op voor splinters! Houten pellets in huis zijn leuk, maar ze zijn hier van origine niet voor bedoeld. Het hout is dus niet splintervrij. Goed schuren voor gebruik dus!
  2. Combineer je pellets met een ander materiaal. Tafelpoten, nachtkastjes en bijzettafeltjes van kunststof, glas of metaal bijvoorbeeld.
  3. Wil je gemakkelijk houten pellets scoren? Vraag een klusbedrijf in de buurt of ze nog een paar exemplaren over hebben. Zij doen er vaak niets meer mee!