Het huis van de toekomst is van glas

Het huis van de toekomst is duurzaam en slim. Natuurlijke energiebronnen, licht en ruimte. Een plek waarin we ons in alle rust en luxe kunnen terugtrekken en waar het binnen- en buitenleven samenkomt. In een huis van glas bijvoorbeeld! Chique, modern en de ideale manier om meer ruimte te creëren.

Het huis van de toekomst

Chriet Titulaer gebruikte in 1989 al veel glas in zijn Huis van de Toekomst in Rosmalen. Het – voor die tijd – futuristische huis had bijvoorbeeld een spraakgestuurd glazen dak in de badkamer, dat op commando open en dicht kon. “Vergane glorie”, zul je misschien denken, maar niets is minder waar. Glas wordt nog steeds veelvuldig gebruikt als bouwmateriaal. In deze hypermoderne woning van zeecontainers en glas bijvoorbeeld. Of wat dacht je van dit tiny house van glas, middenin de natuur? Nu de prijzen op de woningmarkt de pan uit rijzen, gaan we steeds meer op zoek naar meer ruimte. En dan het liefst zo duurzaam mogelijk. Glas heeft deze eigenschappen. En het kan in elk huis! Hoe? ↓

Een glazen dak

Glazen dak

Een glazen dak is trendy, milieuvriendelijk, het geeft natuurlijke warmte, daglicht en je creëert er optisch meer leefruimte mee. En wie wil er nou niet ‘s avonds vanuit bed naar de sterrenhemel kunnen kijken! Wil je met licht en ruimte spelen, kies dan voor gekleurd glas. Een reliëf kan ook, maar dat is wel zonde van het uitzicht! De mogelijkheden voor glas bestellen zijn tegenwoordig oneindig. Kies wel altijd voor dubbelglas. Dat scheelt enorm op de energierekening, een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte #doemaarlekkerduurzaam.

Figuurglas in huis

Figuurglas in huis

Veel mensen denken bij figuurglas aan die gekleurde badkamerstenen die in de jaren negentig hot & happening waren. Schrap dat uit je geheugen! Figuurglas kan op vele andere, leuke manieren worden toegepast in huis. Als roomdivider bijvoorbeeld, om op een sfeervolle manier meer privacy te creëren of om te spelen met licht. Figuurglas wordt veel gebruikt in moderne woningen. Het is niet alleen in elk huis toe te passen, ook de vele voordelen die het glas kan bieden wegen mee in de keuze. Dit glasdiscount isolatieglas bijvoorbeeld. Voor meer comfort, minder stookkosten en een beter milieu.

Een glazen trap

Een glazen trap

Een glazen trap is modern, elegant en een ware eyecatcher in je woning. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat licht wordt doorgelaten en hij visueel nauwelijks ruimte inneemt. Een trap van glas komt het best tot zijn recht in een ruimte met veel lichtinval, het liefst vanuit elke hoek. Voor een ruimtelijk effect en een mooie design look.  

Een glasfornhuis

Glasfornhuis

In het huis van de toekomst wordt niet op gas gekookt, maar op een inductieplaat in een trendy design. MAKUS is een bedrijf dat design glasfornhuizen ontwikkelt, de Tesla onder de inductieplaten. En ze zijn niet alleen milieuvriendelijk omdat je van gas los bent, de platen worden ook zo duurzaam mogelijk geproduceerd – met organische inkten bijvoorbeeld. Glasfornhuizen zijn op dit moment nog niet te koop, maar dat is slechts een kwestie van tijd.