Geef je keuken een hotelchique look 

Is jouw keuken toe aan een make-over? Ooit gedacht aan de hotelchique woonstijl? Ik neem je mee op een reis van verfijning, met tips en tricks voor een culinaire make-over met stijl. Dus schort om, overal aan op en aan de slag voor een nieuwe keuken met een hotelchique look!

Wat is de hotelchique woonstijl?

Geef je keuken een hotelchique look

In de wereld van interieurdesign is hotelchique niet zomaar een stijl, het is een beleving. Denk aan de luxe en elegantie van een chique hotel: weelderige stoffen, gedurfde kleuren, en een sfeer van verfijning. En deze stijl vertaalt zich moeiteloos naar de keuken, waar functionaliteit hand in hand gaat met glamour.

Hotelchique in de keuken

Om hotelchique in je keuken te brengen, moet je beginnen met de juiste basis. Kies voor hoogwaardige materialen en tijdloze kleuren. Zwart is de hoofdkleur van deze woonstijl. Zachte neutrale tinten zoals crème, grijs en beige vormen de perfecte accenten.

Zwarte kranen en leidingen

Zwarte kranen en leidingen

Een simpele maar doeltreffende manier om de hotelchique look te omarmen, is door te kiezen voor een zwarte keukenkraan en zwart leidingwerk. Dit trekt meteen de aandacht en geeft je keuken een eigentijdse uitstraling. Je verandert hiermee met een kleine ingreep de hele look & feel van je keuken.

Totally black

Totally black in de keuken

Voor wie all the way durft te gaan is er de ’totally black’ keuken. Kies voor zwarte kasten, werkbladen, geen witgoed maar zwartgoed en stem ook je apparaten helemaal af op kleur. Dit resultaat is een keuken die niet alleen tijdloos chic is, maar ook een statement maakt. Tip: a touch of gold is een mooi accent bij een compleet zwarte keuken.

Hoe de Quooker een dampend succes werd

In de hotelchique keuken draait het niet alleen om esthetiek, maar ook om functionaliteit. Hier komt de Quooker in beeld, een keukeninnovatie die in een paar jaar tijd een ‘dampend’ succes is geworden. Hij levert niet alleen kokend water, maar voegt ook een vleugje moderniteit toe aan je keuken. Kies voor een Quooker kraan zwart om naadloos op te gaan in je hotelchique interieur.

Leestip: Een schommel als woonaccessoire

5 tips om je keuken te restylen

5 tips om je keuken te restylen

Nu je de basisingrediënten van hotelchique stijl weet, is het tijd om aan de slag te gaan. Gebruik deze 5 tips voor een snelle make-over in de keuken.

1. Stijlvolle opslag

Kies voor kasten met glazen panelen om je mooiste servies en keukengerei tentoon te stellen. Dit voegt niet alleen een decoratief element toe, maar maakt ook slim gebruik van de ruimte.

2. Verlichting als sfeermaker

Hang opvallende lampen boven je keukeneiland. Denk aan glanzende kroonluchters of moderne, geometrische ontwerpen. Verlichting kan de hele sfeer van je keuken veranderen.

3. Kunstzinnige wandbekleding

Kies voor een accentmuur met artistieke tegels of een opvallend behang. Dit voegt karakter toe aan de keuken en dient als een prachtig statement. Houd het voor een hotelchique look in de keuken wel bij een donker printje.

4. Vintage vondsten:

Breng de charme van vintage meubels in je keuken. Denk aan antieke stoelen, een retro koelkast of een klassieke keukentafel.

5. Aandacht voor accessoires

Het zijn de kleine dingen die het doen! Voeg luxe toe met gouden of zilveren keukenaccessoires, zoals: bestek, kranen en handgrepen. Zelfs een chique peper- en peperstel kan een voor een elegante touch zorgen.