Een winter make-over voor je woonkamer – 5 tips!

Met het terugzetten van de klok is de wintertijd officieel begonnen. De eerste nachtvorst kondigt zich aan, bomen verliezen hun bladeren en de eekhoorntjes zijn weer druk nootjes aan het inslaan. Tijd om de gezelligheid binnen te zoeken! Hoe geef je de woonkamer een sfeervolle winter make-over? Met deze 5 tips haal je de warmte in huis!

#1 Een plaid

Met een plaid kleed je de bank gezellig aan, voor dat heerlijke warme wintergevoel! Plaids zijn er in verschillende soorten en maten. Van wol bijvoorbeeld of van fleece. Heb je een donkere bank? Dan kun je het best kiezen voor een plaid in een lichte kleur. Bij een lichte bank valt een donkere kleur juist meer op. Je kunt ook meerdere plaids gebruiken om je bank te restylen. Zo heeft niet alleen iedereen zijn eigen warme dekentje, maar kun je ook mixen & matchen in kleur en textuur.

#2 Een winter make-over voor je muur

Natuurlijke tinten, poedertinten en juweeltinten zoals saffier, robijn en smaragd doen het goed in 2020/2021. Door de muren een make-over te geven met een mooie kleur van Sikkens verf, tover je de woonkamer in een handomdraai om in je eigen winterpaleisje! Vind je het een beetje too much om alle muren een glimmend nieuw kleurtje te geven? Natuurlijke tinten zorgen voor rust en ruimte en kun je prima combineren met een juweeltint. Eén muur in een opvallende kleur kan ook!

#3 Kussens

Net als plaids, zorgen ook kussens voor een warme en comfortabele sfeer in huis. Een winter make-over voor je woonkamer is dan ook niet compleet zonder comfi kussens op de bank! Ook hierbij geldt dat het leuk is als de kussentjes afsteken bij je bank: qua kleur en structuur. Kies voor een set kleine sierkussens, of pak flink uit met een XXL formaat.

Leestip: Woonaccessoires voor herfst/winter 2020

#4 Een hoogpolig kleed

Een hoogpolig kleed is een plezier voor je voeten en een must in de winter make-over voor je woonkamer! Hij matcht perfect bij een Scandinavische en romantische woonstijl, maar kan ook een mooie eyecatcher zijn in een industriële woonkamer. Zie je jezelf al zitten naast een knisperend haardvuur, onder het genot van een glas rode wijn?

#5 Kaarsjes voor je winter make-over

Kaarsjes worden al eeuwenlang gebruikt voor warmte in huis. Hoewel ze vroeger ook dienst deden als lichtbron, zijn kaarsen nu vooral sfeerverhogende woonaccessoires. De perfecte home deco op koude winterdagen. Hoge kaarsen in een kandelaar staan gezellig op de haard of in de vensterbank. Met waxinelichtjes in gekleurd glas kleed je de tafel gezellig aan.