Een houten garage voor auto’s – de perfecte winterjas!

Nooit meer krabben? Geen last meer van schade door de vrieskou? Of tien minuten lopen naar de parkeergarage in de buurt? Dan biedt een houten garage voor auto’s uitkomst. Hiermee sta je altijd voor de deur overdekt geparkeerd. Wat is het verschil tussen een houten garage en een blokhut? Hoe zijn de vloeren en deuren afgewerkt? En wat maakt hem de perfecte winterjas voor je auto? Alles wat je moet weten!

Houten garage voor auto’s versus blokhut

Een blokhut is natuurlijk super karakteristiek en heeft ook zo zijn voordelen. Toch is hij niet geschikt als garage. Een houten garage voor auto’s heeft bijvoorbeeld grotere deuren, die het gemakkelijker maken om in en uit de te rijden. Een kapotte jas doet immers geen dienst! Een ander verschil tussen blokhutten en houten garages voor auto’s is de vloer. Houten garages worden, in tegenstelling tot blokhutten, altijd zonder vloer geleverd. De verhoging van een vloer belemmert het inrijden namelijk. Naast je auto, kun je er natuurlijk ook andere dingen in kwijt: gereedschap bijvoorbeeld, de tuinset of de kerstversiering.

Met de deur in huis!

Omdat hout kan gaan werken – bij kou kan het krimpen en bij warmte uitzetten – zijn de meeste houten garages voor auto’s voorzien van een draaideur. Dit is overigens niet alleen mogelijk bij houten garages, maar ook bij carports. De gouden regel om schade door weersinvloeden te voorkomen is: hoe zwaarder het hout, des te minder kans dat het hout gaat werken. Goedkoop is in dit geval dus duurkoop!

Leestip: Een tuinkamer – zondagochtend je koffie in de winterzon

De voordelen van een houten garage voor auto’s

Overweeg je om een houten garage te kopen? Dan is het goed om te weten dat maatwerk ook mogelijk is. Zo kan niet alleen de afmeting worden aangepast op jouw wensen, maar bijvoorbeeld ook het houtsoort en de afwerkingen voor het dak. Deze én alle andere voordelen op een rij:

  • geen schade aan je auto door invloeden van buitenaf
  • nooit ver lopen voor een overdekte parkeerplaats
  • genoeg ruimte om ook andere spullen in op te bergen
  • voorzien van een draaideur en hierdoor minder last van de werking van het hout
  • maatwerk mogelijk

Foto: Skitterphoto