Een badkamer make-over in 4 stappen

Je badkamer omtoveren tot een persoonlijke spa klinkt moeilijker dan het is. Met een paar slimme ideeën maak je van jouw badkamer een ruimte waarin je niet alleen je lichaam, maar ook je geest tot rust komt. Ik help je in stappen aan de perfecte badkamer make-over.

Je tegelwerk als canvas

Vergeet de standaard witte tegels. Waarom niet kiezen voor tegels met een patroon, textuur of kleur die echt iets zeggen over jouw persoonlijke stijl? Met een tegel nivelleersysteem zorg je ervoor dat elke tegel perfect ligt en zelfs de meest unieke patronen tot hun recht komen. Experimenteer met verschillende formaten en patronen om een visueel boeiende ruimte te creëren.

Het tegelwerk in de badkamer

De blikvanger in je badkamer make-over

Is je nivelleersysteem on point? Dan is het tijd voor de wastafel. Dit kan een kunstwerk op zich zijn. Ga voor een opvallend ontwerp of een speciaal materiaal dat de blikvanger van je badkamer wordt. Denk aan een wastafel van natuursteen, een vintage kom gevonden op een antiekmarkt of een op maat gemaakt model van gerecycled glas.

Hoe opvallender, hoe beter!

Badkamerverlichting

Je badkamer make-over moet niet alleen functioneel zijn, maar ook persoonlijkheid uitstralen. Voeg levendige accenten toe zoals: een kleurrijk douchegordijn, handgemaakte zeepjes of een unieke spiegel met een opvallende lijst. Dit soort kleine details kunnen je badkamer transformeren van een gewone ruimte naar jouw persoonlijke wellness.

Leestip: 5 interieurtrends om je huis tot leven te brengen

Jungle fever

Breng de natuur naar binnen met planten die goed gedijen in een vochtige omgeving. Hangplanten vanaf het plafond of plaats een paar grotere planten op de vloer voor een snufje jungle fever. Planten zoals aloë vera en bamboe voegen niet alleen het nodige groen toe, maar hebben ook praktische voordelen: ze zuiveren de lucht en brengen rust.