DIY tips voor tyraps in huis!

Tyraps zijn oorspronkelijk ontworpen als kabelbinder voor de bouw en techniek, maar zijn die functie inmiddels ruimschoots ontgroeid! Het zijn handige tools voor thuis geworden, waarmee we alledaagse problemen oplossen. Wat kun je met tyraps in het dagelijks gebruik? Welke soorten en maten zijn er? En waar koop je de handige plastic bandjes? in dit artikel geven we handige DIY tips voor tyraps in huis.

Tyraps in het dagelijks gebruik

Tyraps zijn kleine plastic riempjes die worden gebruikt voor het samenbundelen van spullen. Hoe harder je hem aantrekt, hoe strakker de tyrap afsluit. Eenmaal aangetrokken, kun je ze niet meer losmaken, alleen knippen. Ze zijn dus voor eenmalig gebruik. Ze zijn oorspronkelijk ontworpen als kabelbinders, maar dienen tegenwoordig allerlei doelen in dagelijks gebruik. Er zijn uiteenlopende soorten, maten en kleuren.

DIY tips voor tyraps

Hoe kun je dan bijvoorbeeld tyraps in huis, tuin en keuken gebruiken? Wij hebben 4 DIY tips voor je op een rij gezet.

#1 Tyraps voor je computerbekabeling

ICT’ers kennen het probleem – en nu we met z’n allen nog steeds thuiswerken, ervaren we het allemaal: computerbekabeling is een kriem! Een berg met snoeren waar je bijna over struikelt! Met tyraps bind je ze samen en kun je ze eventueel ook nog vastmaken aan je bureau. Probleem opgelost!

#2 Tyraps in huis, tuin en keuken

Thuis kun je ook tyraps gebruiken om dit vast te zetten. Doe dit wel het liefst uit het zicht, want het zijn nou niet bepaald leuke woonaccessoires! Om de snoeren van lampen weg te werken bijvoorbeeld, om het tuinhekje vast te zetten, om klimplanten vast te zetten aan de muur of schutting en voor andere simpele oplossing in en om het huis.

Tip: wil je kabels ordenen met behulp van tyraps? Gebruik dan voor elke soort een andere kleur. Zwarte tyraps voor elektronica bijvoorbeeld, gele tyraps voor de verlichting etc.

#3 Tyraps aan je fiets

Loszittende fietsonderdelen zijn verleden tijd als je een beetje handig bent met tyraps! Je mandje bijvoorbeeld, de voorlamp, snelbinders of remkabels. Het is zo gepiept en een stuk goedkoper dan de fietsenmaker!