Dit zijn de populairste badkamermeubels

Een badkamerverbouwingen hoort bij de populairste verbouwingen die woningeigenaren laten uitvoeren. Wie de badkamer gaat aanpakken, heeft ook een meubel nodig. Wat is zijn de stijlen van 2020? Waar moet je op letten bij aanschaf? En hoe zit het met de verlichting van badkamermeubels? Alles wat je moet weten!

Strakke en moderne badkamermeubels

In 2020 zijn badmeubels in zwart en wit erg populair, of een combinatie van beiden. Deze kleuren geven je badkamer een eigentijdse en strakke look en zijn ook tijdloos. Zwart is stijlvol en past overal bij. Het enige nadeel van zwarte meubels in de badkamer is dat de ruimte hierdoor kleiner gaat lijken. En de meeste badkamers zijn al niet zo groot! Witte badkamermeubels hebben het tegenovergestelde effect. Kies je voor lichtkleurige materialen in je badkamer, dan lijkt de badruimte groter.

Leestip: Kleur in de badkamer – trendy tegel ideeën

Een unieke opzetwastafel

Vroeger waren wasbakken die in het badkamermeubel weggewerkt waren de enige optie die je had. Tegenwoordig zijn opzetwastafels de norm. Hierbij bevindt de waskom of wastafel zich op het badkamermeubel, in plaats van erin. Zoek je een wastafel die een chique aanblik heeft, kies dan voor keramisch in een trendy kleur. Populaire kleuren zijn lichtbruin, geel en lichtblauw. Je zult merken dat een gekleurde wastafel een hoop extra sfeer en ambiance in de badkamer brengt.

Industriële badkamermeubels 

Eén van de grote trends in interieurland is de industriële woonstijl. Industriële badkamers kenmerken zich met robuuste, strakke en minimalistisch ontworpen badkamermeubels. Denk hierbij aan granieten materialen of aan meubels van beton. Maar ook massief houten badkamermeubels komen prachtig tot hun recht in een industriële badruimte.

De verlichting

Je kunt natuurlijk nog zulk fraai meubilair in de badkamer hebben staan, als het niet goed zichtbaar is heb je weinig aan een strak design. Zorg daarom dat je badkamer voorzien is van mooie ledverlichting, spotjes of led-strips langs de spiegels bijvoorbeeld. Zo kun je je badkamer voordelig, milieuvriendelijk en in je eigen stijl verlichten.

Foto: Sanibell BV