De zoektocht naar de perfecte hondenmand

Jouw trouwe viervoeter verdient natuurlijk een heerlijk bed om in te slapen en luieren! Hondenmanden in overvloed, maar welke gaat het worden?  Een hondenmand van steigerhout of liever een zachte hondenmand om lekker in weg te kruipen? Tips & tricks! 

Welk formaat hondenmand?

Het web is gevuld met ontelbaar veel aanbieders van hondenmanden. De zoektocht naar de perfecte hondenmand kan hierdoor soms lastig zijn. Het formaat is allereerst van belang. Een puppy is binnen no-time een volwassen hond en het is daarom wel goed om een mand op de groei te kopen. Op deze manier kan een hond lang plezier hebben van zijn slaapplek.

Het juiste materiaal

Ook het materiaal is een aandachtspunt om rekening mee te houden. Misschien is jouw viervoeter wel erg speels. Vooral jonge honden experimenteren graag. Ze proberen dingen kapot te maken, waaronder de hondenmand, en ruiken en likken overal aan. Manden gemaakt van stof of hout kunnen eerder kapot gemaakt worden door deze kleine bandieten!

Leestip: Koken op gas of elektrisch koken?

Een onderhoudsvriendelijke hondenmand

Een hondenmand moet ook praktisch zijn. Als jouw trouwe viervoeter buiten heeft gespeeld of een plons heeft gemaakt in de vijver om de hoek, dan wil je wel dat de mand makkelijk te reinigen is. Een mand van stof wordt snel vies en is niet makkelijk schoon te maken. Stalen of kunststof hondenmanden zijn daarentegen een stuk onderhoudsvriendelijker. 

Onderdeel van het interieur

Het oog wil ook wel wat! We willen tegenwoordig graag dat de hondenmand, die vaak een prominente plek in de woning heeft, één geheel vormt met de rest van het interieur. Door het gigantische (online) aanbod, is er altijd wel een mand te vinden die matcht met de stijl van jouw inrichting. Zo passen stoere hondenmanden van steigerhout perfect in een landelijk en industrieel interieur en matcht stof perfect bij een romantische woonstijl.

Foto: Samuel Charron