De voordelen van vloerverwarming

Heerlijk warme voeten, is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij de voordelen van vloerverwarming. Lekker tegen elkaar aankruipen onder de kerstboom en genieten! Maar wist je dat je er ook in de zomer plezier van hebt? En dat je flink wat energie kunt besparen als je een vloerverwarming laat installeren? In veel nieuwbouwwoningen wordt het tegenwoordig standaard geplaatst. En ook in oudere huizen is het in de meeste gevallen mogelijk om vloerverwarming in te laten frezen. Waarom zou je voor deze mogelijkheid kiezen? 7 voordelen.

De voordelen van vloerverwarming versus radiatoren

Hoewel steeds meer mensen de voordelen van vloerverwarming de moeite waard vinden om over te stappen, worden veruit de meeste huizen In Nederland nog verwarmd door radiatoren. Een kleine vergelijking:

#1 Vloerverwarming zorgt voor gelijkmatige warmte

Radiatoren verwarmen de vloer door warme lucht te circuleren vanaf de wand. Vloerverwarming straalt de warmte verspreid over het hele grondoppervlakte van de woning naar boven. Hiermee zorg je voor een gelijkmatige warmte en is bevordelijk voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in huis.

#2 Warme voeten met vloerverwarming

Vergeet dat kleed! Die heb je helemaal niet nodig als je vloerverwarming laat installeren. Je voeten blijven altijd lekker warm op de vloer. En kies je voor een slimme thermostaat? Dan kun je de verwarming alvast aanzetten, vlak voordat je uit bed stapt. #genieten

#3 De voordelen van vloerverwarming op warme zomerdagen!

Met vloerverwarming heb je ook de mogelijkheid om de vloer te koelen. Heerlijk op warme zomerdagen! Er zijn twee verschillende soorten: een water gevuld of voor een elektrisch vloerverwarmingset

#4 Het is een duurzame oplossing

Door de gelijkmatige verspreiding van de warmte, is een ander voordeel van vloerverwarming dat je minder energie nodig hebt om het thuis warm te krijgen. Goed voor mens en milieu dus!

#5 Besparen op energie

Minder energie = minder stookkosten. Vloerverwarming zorgt door ook voor een besparing op de energienota.

#6 Anti-allergisch

De circulatie van radiatoren heeft ook tot gevolg dat stof gaat rond dwarrelen. Overstappen op vloerverwarming betekent dus ook: een schonere leefomgeving. Dit kan uitkomst bieden voor mensen die allergisch zijn.

#7 Mooie muren

Het oog wil ook wat! Radiatoren worden vaak niet gezien als de meest fraaie woonaccessoires. We schilderen ze meestal in dezelfde kleur als de muur, om ze maar zo min mogelijk op te laten vallen. Met vloerverwarming hou je de wanden vrij en het is bovendien onderhoudsvrij!

Foto: Andrea Piacquadio