De voordelen van ledverlichting in huis

Verduurzamen is al lang geen trend meer, maar de norm! In de afgelopen jaren zijn onze woningen zo steeds groener geworden. Met eigen energieopwekkers bijvoorbeeld, zoals zonnepanelen, en met duurzame verlichting. Wat zijn de voordelen van ledverlichting in huis? We hebben de besparingen voor het milieu én voor jouw portemonnee op een rij gezet.

De voordelen van ledverlichting in huis

duurzame ledverlichting

Met ledverlichting maak je de overstap van 1.0 naar 2.0 licht. Je bespaart er om te beginnen een hoop energie mee. Dit betaalt zich niet alleen uit in een groenere omgeving, maar ook in keiharde euro’s! Met ledlampen kun je tot wel 50 procent op je energierekening besparen! Daarnaast geven lemlampen ook meer licht dan ‘doorsnee armaturen’. Meer licht voor minder geld dus! Slimme functies bieden de mogelijkheid om het licht op afstand te bedienen, te timen en te dimmen. 

Ledverlichting voor bedrijven

Als vereniging of bedrijf kun je subsidie aanvragen voor de overstap op duurzame verlichting. De overheid ziet de voordelen van ledverlichting ook en steunt verduurzaming binnen bedrijven en (sport)clubs. Hoeveel de subsidie bedraagt, is o.a. afhankelijk van de totale kosten voor de investering en de mate van verduurzaming. Binnen bedrijven en instellingen kan een grote verduurzamingsslag worden gemaakt. Veel kantoren hangen vol met de bekende tl-buizen. Door deze te vervangen voor een duurzame tl armatuur, kan veel winst worden geboekt. En met extra features, zoals een timer en op afstand bedienbare verlichting, loopt de besparing nóg verder op.

Leestip: Welk zwembad in de tuin? Tips & trends

De voordelen van ledverlichting

  • Bespaar energie: op naar een groenere wereld!
  • Minder kosten voor energie
  • Ledlampen geven meer licht voor minder geld
  • Verenigingen en bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor duurzame verlichting

BOSA subsidie

Voor sportverenigingen die willen investeren in hun club is er de zogenaamde BOSA subsidie. BOSA subsidie is een regeling vanuit de overheid, waarin geld is gereserveerd voor investeringen in sportverenigingen. Dit kan een duurzame investering zijn, waarbij tot 30 procent van de totale offerte kan worden ingediend bij de subsidieaanvraag. Of een reguliere investering in de sportvereniging, waarvoor de club maximaal 20 procent van de investering kan terugvragen. Om in aanmerking te komen voor BOSA subsidie moet je minimaal 5.000 euro investeren.