De voordelen van een industriële fauteuil in huis

Waar de hoekbank hem een tijdje uit de woontrends verdreef, combineren we tegenwoordig de best of both worlds en is de fauteuil weer helemaal terug van weggeweest. Vooral in de industriële woonstijl zien we hem veel terug. Wat zijn de voordelen van een industriële fauteuil? Hoe match je hem in je bestaande interieur? Hoe kun je een fauteuil leuk aankleden? En welke stijlen zijn er nog meer?

Verschillende soorten fauteuils

Fauteuils zijn lekkere ligstoelen, ze worden daarom ook wel luie stoelen of leunstoelen genoemd. Naast het nodige comfort, wil het oog natuurlijk ook wat. Ze zijn er daarom in vele soorten en maten. Zo kies je uit verschillende materialen: hout, staal of kunststof bijvoorbeeld. Is de keuze in bekleding ook reuze: leer, fluweel, polyester etc. En zijn er diverse modellen: een fauteuil met een hoge of lage rugleuning, met of zonder armleuningen en een draaibare variant, vaste variant of een fauteuil op wielen. 

Een industriële fauteuil

Een industriele fauteuil kenmerkt zich met robuuste en ruwe materialen. Leer bijvoorbeeld, metaal of hout. Zwart, grijs, wit, cognac, bruin, groen en blauw zijn kleuren die je veel ziet in een industriële woonstijl. Het geeft je woning een stoere en moderne uitstraling. Een industriële fauteuil combineren met een andere woonstijl kan ook. Op die manier maak je een echte eyecatcher van je luie stoel.

De voordelen van een industriële fauteuil

De luxe van een fauteuil is natuurlijk een groot voordeel, maar deze comfi chair heeft meer te bieden! Zo geef je de woonkamer met een industriële fauteuil in een handomdraai een moderne upgrade. Hij is makkelijk te verplaatsen en dus ideaal om bij te schuiven als er veel visite is. En zet je er een mooie staande lamp naast, dan heb je de perfecte leeshoek!

Leestip: Een winter make-over voor je woonkamer – 5 tips!

Woonaccessoires om je stoel te stylen

Waar de kleuren van een industriële fauteuil basic en stoer zijn, kun je in de accessoires lekker losgaan met kleur. Kussentjes in een felle kleur als turquoise, geel, oranje of gifgroen. Met een plaid kun je je stoel ook leuk aankleden. Dit staat vooral op koude winterdagen extra gezellig! Datzelfde geldt voor een vloerkleed. Ronde kleden doen het goed anno 2021 en passen perfect onder een trendy fauteuil.

Foto: Vaishnav Chogale