De voordelen van dakrandbeveiliging

Bij werkzaamheden die op (grote) hoogte worden uitgevoerd, is optimale veiligheid cruciaal. Door kwalitatief goede dakrandbeveiliging te plaatsen, kun een stuk veiliger werken als bedrijf. Wat zijn de belangrijkste voordelen? En waar kun je dakrandbeveiliging kopen? Alles wat je moet weten!

Je voldoet aan de wettelijke verplichtingen

Dakrandbeveiliging van Eyecatcher bv voorkomt blootstelling aan gevaar. Personeel kan bij de juiste voorzorgsmaatregelen veilig op hoogte werken. Valbeveiliging is verplicht bij risicoverhogende omstandigheden. Door als werkgever te voldoen aan de veiligheidseisen die de Arbowetgeving voorschrijft, kan er veilig op hoogte gewerkt worden. Mocht er toch een ongeval gebeuren en heb je als werkgever of verantwoordelijke niet de vereiste veiligheidsmaatregelen genomen, dan ben je juridisch verantwoordelijk voor de geleden schade. Met het aanbrengen van de juiste dakrandbeveiliging hoef je hier niet bang voor te zijn.

Optimale veiligheid met dakrandbeveiliging

Ontzettend belangrijk bij het plaatsen is dat je medewerkers bij het werken op hoogte collectieve bescherming biedt. Iedereen die op het betreffende dak werkzaamheden uitvoert, is optimaal beschermd. Met een correcte beveiliging voorkom je bovendien dat je personeel door een arbeidsongeval in de ziektewet belanden of nog erger, arbeidsongeschikt raken. Werkgevers hebben zelf dus ook voordeel van het aanbrengen van veiligheidshekken bij werk op hoogte.

Leestip: Hekwerk op het werk werkt! Maximale valveiligheid
Leestip: Buiten schilderen: welke kleur kies je?

Flexibel en gemakkelijk aan te brengen

Kwalitatief goede dakrandbeveiliging is snel, gemakkelijk en flexibel te plaatsen en kan ook weer vlug verwijderd worden na als een klus is afgerond. Je bent dus uitermate flexibel als je gebruik maakt van veiligheidshekken. Bijkomend voordeel is dat er voor het betreden van platte daken, die van hekken voorzien zijn, geen speciale trainingen nodig zijn voor de vakmannen. Kies je voor individuele beveiliging bij het op hoogte werken, zoals valbeveiligingskabels, dan moet de betreffende medewerker wel eerst getraind worden.