De vloerkleden trends van 2020 – ‘kleed’ je interieur aan!

Een vloerkleed is een sfeervolle eyecatcher in je woonkamer, slaapkamer, keuken en hal die niet mag ontbreken in je interieur. Heb jij nog geen vloerkleed in huis, maar wil je er wel graag één? Ik heb de vloerkleden trends van 2020 voor je op een rij gezet.

7 x de vloerkleden trends van 2020

Kleden zijn al sinds jaar en dag een geliefde woonaccessoire. Het oudste tapijt ter wereld stamt al uit de vijfde eeuw voor Christus. Dit kleed, dat door de inwoners van de Kaukasus werd gemaakt, is in 1949 opgegraven in het Altai gebergte in Siberië. Nu, 26 eeuwen later, zijn de trends op vloerkledengebieden iets veranderd. Een overzicht van de vloerkleden trends van 2020.

Een rond vloerkleed

Ronde vormen zijn weer helemaal terug dit jaar. Je hebt ze vast al gezien bij tafels en stoelen, maar ook ronde kleden zijn in. Ronde vloerkleden zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, stijlen en formaten. Er zit dus altijd wel iets tussen wat bij jouw woonwensen past!

Vintage

Een vintage of perzich tapijt

Het vintage vloerkleed, of Perzisch tapijt, is al langere tijd een trend. Ook dit jaar hebben we er nog geen genoeg van! Creeër meer sfeer in een industrieel interieur of maak een mooie, warme entree in de hal.

Vloerkleden stapelen

De vloerkleden trends van 2020 - kleden stapelen

Een andere echte vloerkleden trend van 2020 is het combineren van verschillende vloerkleden. Stapel twee vloerkleden voor een sfeervolle en unieke uitstraling! 

Wol op de vloer

Wil je een ruimte net wat warmer maken? Kies dan voor wol! Een wollen vloerkleed behoort niet alleen tot de vloerkleden trends van 2020, maar is ook heerlijk warm aan je voeten. Perfect voor de woon- en slaapkamer.

Een vloerkleed met bloemenprint

Ben je meer een romantisch type? Misschien is een vloerkleed met bloemenprint dan wel iets voor jou. Er zijn verschillende bloemenprints, zo kun je gaan voor chique, vintage of eigentijds. Combineer een vloerkleed met bloemenprint met houten meubels en gouden accessoires voor een echte 2020 look. 

Een kleed van riet of jute

De vloerkleden trends van 2020 - een vloerkleed van riet

Houd je van natuurlijke materialen? Ga dan voor een rieten, jute of sisal vloerkleed. Dit zijn vloerkleden die minder opvallen, maar een ruimte wel een stuk sfeervoller kunnen maken. Vooral in een licht interieur met veel planten staat zo’n kleed prachtig.

Een mix van materialen

Soms is het lastig om een keuze te maken als je meerdere stijlen mooi vindt. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen voor een vloerkleed met een mix aan materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld vloerkleden van wol met jute of met een mix van hoogpolig en laagpolig.

Foto’s: Unsplash