De nieuwste interieurtrends voor thuisklussers

In de wintermaanden brengen we relatief veel tijd binnen door. En met dat koude weer buiten, maken we het binnen graag warm en gezellig. We kleden de woonkamer aan met kleden, kaarsen, kussentjes en brengen extra licht in de duisternis. Wat zijn de nieuwste interieurtrends voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en andere ruimtes in huis? En welke kleuren mogen dit jaar echt niet ontbreken in je inrichting? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Color up!

Geef je huis een nieuwe kleur

Met verf kun je met een kleine ingreep een grote make-over in je interieur realiseren. Zo geef je de muren in een handomdraai een compleet nieuwe look & feel en kun je ook oud meubilair, dat toe is aan een upgrade, van een nieuwe hippe kleur voorzien. Wat ook nog steeds een trend is in de woonwereld is een accentmuur met een opvallend behang, met een gave print of eigen foto bijvoorbeeld.

De nieuwste interieurtrends voor je raamdecoratie

Raamdecoratie heeft dezelfde magische touch als een likje verf. Je geeft een ruimte hiermee in een handomdraai een compleet nieuwe uitstraling. In woonwinkels en online shops vind je vaak een basiscollectie met standaardformaten van de meest voorkomende afmetingen voor ramen en deuren. Wil je liever een one of a kind? Dan kies je voor raamdecoratie op maat. En wil je extra sfeer? Dan bieden jaloezieën uitkomst. Hierbij geldt, in tegenstelling tot de kleuren voor je muren en meubels, dat je het beter wat neutraler kunt houden. Zo weet je zeker dat je raamdeco altijd een goede match is met je interieur, ook als je die na een tijdje weer verandert.

De kleurentrend zwart en goud

Natuurlijk zijn er ook kleurentrends in woonland. Op dit moment doet de combinatie van zwart en goud het bijzonder goed. Een chique en tijdloze mix, die waarschijnlijk een blijvertje wordt. Dit hoeft overigens niet per se op de muren te zijn, maar kan ook in de inrichting goed worden gecombineerd. In een industriële woonstijl bijvoorbeeld. De woonboulevards liggen bomvol met gouden accessoires, die je kunt mixen en matchen. De ‘gouden regel’ hierbij is: houd de basiselementen stijlvol zwart en stijl ze af met glimmende accessoires.

De nieuwste interieurtrend - zwart en goud

Leestip: Wonen in een tiny house: een rondleiding & tips om te ontspullen

Lichtrijke ruimtes

Een andere uitblinker in de nieuwste interieurtrends is licht. Dit realiseer je enerzijds met sfeervolle verlichting of een open haard, maar natuurlijke lichtinval is en blijft het mooist. Kies daarom, als je de mogelijkheid hebt, extra raamwerk. In de vorm van een serre bijvoorbeeld, of een dakraam. Spiegels zorgen ook voor extra verlichting. Door ze op de juiste plek te plaatsen, zorg je ervoor dat licht wordt weerkaatst en je heerlijk kunt genieten van ‘het zonnetje in huis’!