Spiegeltje spiegeltje aan de wand, dit zijn de mooiste badkamerspiegels van het land!

In je eigen thuisspa kom je helemaal tot rust na weer een week balanceren tussen thuis lesgeven en thuiswerken! Sinds Corona zijn veel mensen aan het verbouwen geslagen. We willen thuis zo aangenaam mogelijk vertoeven, tijdens de lockdownmaatregelen. Na de tuin en het terras, is nu de badkamer aan de beurt. Aan welke eisen moet een nieuwe badkamer anno 2021 voldoen? Wat zijn de mooiste badkamerspiegels? En hoe zorg je voor een echte wellnesservaring?

Badkamertrends 2021

Badkamertrends 2021 - ronde spiegels

De badkamertrends 2021 zijn erg divers. Doordat we massaal aan het klussen zijn geslagen, zijn er veel nieuwe, creatieve stijlen ontstaan. Er is letterlijk voor iedere ruimte een oplossing en voor elk tegeltje een perfecte print! In de 2021 badkamer zien we graag slimme oplossingen van Google, waarmee we bijvoorbeeld de verlichting en de thermostaat bedienen. Het bad is terug van weggeweest, het liefst een vrijstaand model of een bubbelbad! Laat je inspireren door deze en 4 andere badkamertrends voor 2021!

1. De badkamertrend van 2021 is groen

We zien komend jaar veel groen in de badkamer. Niet alleen op de wand, maar ook in de vorm van planten en accessoires. Groen staat voor het buitenleven, voor rust en reinheid: de perfecte kleur voor je 2021 badkamer!

2. De mooiste badkamerspiegels zijn rond!

De badkamerspiegel is de blikvanger boven je wastafel! De trend voor 2021 is een ronde spiegel. Deze vormt een mooi contrast met de hoekige lijnen van het tegelwerk. Voor een extra luxe look & feel, kun je kiezen voor een badkamerspiegel met verlichting. Dit zorgt niet alleen voor extra sfeer, maar biedt ook praktische voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld prima ‘s avonds make-up opdoen en kun automatische verlichting instellen met een bewegingssensor.

3. Hout in de badkamer

Naast planten en de kleur groen, zien we de natuurlijk woonstijl ook terug in de vorm van hout. Robuuste, houten badkamermeubels bijvoorbeeld en houten spiegels. Ben je meer van de industriële look? Die creëer je met de combinatie van hout, gals en metaal. Check altijd eerst of je houten meubels vochtbestendig zijn. Dit is een must in de badkamer!

4. Donkere kleuren kunnen weer

Na jaren van stralend wit aan de muur, lijken de donkere dagen nu ook invloed te hebben op onze woonwensen. Echte trendsetters gaan voor een donkere badkamer. Donkerblauw, donkergroen, zwart en bruin zijn zowel voor de tegels, als voor de wanden trendkleuren voor 2021. Vind je dit net iets te heftig? Geef dan één wand een donkere kleur.

De mooiste badkamerspiegels 

Spiegels zijn echte blikvangers in je badkamer. De ‘schitterende finishing touch’ na een wekenlange verbouwing. Ook op dit gebied zien we komend jaar nieuwe trends. De Scandinavische woonstijl is nog steeds erg populair. Hier passen ronde badkamerspiegels van hout bij. In een moderne badkamer kun je ook kiezen voor vierkant of rechthoekig. De specs!

Ronde en ovale spiegels

Ronde badkamerspiegels

‘Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste badkamerspiegel van het land?’ Ronde badkamerspiegels staan met stip op nummer 1 in 2021! Een grote, houten spiegel boven de wastafels bijvoorbeeld of een set in verschillende maten, waarmee je diepte creëert. Wil je een kleine twist aan je spiegelwand geven? Wissel dan af met ovale spiegels. En wist je dat je ook kunt kiezen voor een badkamerspiegel met verwarming? Hoe luxe wil je het hebben!

Leestip: Kleur in de badkamer – trendy tegel ideeën

Vierkante en rechthoekige badkamerspiegels

Vierkante en rechthoekige badkamerspiegels

In een stoere badkamer komen hoekige vormen beter tot hun recht: vierkante en rechthoekige spiegels. Eén boven elke wastafel, of een set om een spiegelwand te bouwen! Hoekige spiegels kunnen gemakkelijk aan elkaar worden bevestigd. Ook hier kun je variëren in grootte en voor extra opties, als verlichting en verwarming kiezen. Een andere trend die we in 2021 veel zien zijn hoekige badkamerspiegels in een zwarte lijst. De lijst mag in dit geval wel afsteken bij de vorm en heel romantisch zijn!

Geef je nieuwe badkamer sfeer

Om je thuisspa compleet te maken, geef je de badkamer een finishing touch met trendy sfeermakers. Geurkaarsjes bijvoorbeeld of badkamertextiel in een trendy kleur (groen en donkere tinten). Met een fijne geur en de juiste verlichting breng je sfeer in de badkamer. Naast geurkaarsjes, kun je ook etherische oliën gebruiken. Die verwarm je op een speciale houder of met een diffuser.