De mooiste 2021 terrassen – vakantie in eigen tuin!

De zomer van 2021 begint stukje bij beetje op gang te komen. Het zonnetje doet goed zijn best en de tuin staat weer in volle bloei. Hoe zorg je ervoor dat je hier optimaal van kunt genieten? Wat zijn de laatste trends? En hoe creëer je een goede loungeplek in de tuin? Wij hebben de mooiste 2021 terrassen voor je op een rij gezet.

2021 terrassen

Hoewel veel vakantielanden vorige week code geel hebben gekregen van de Nederlandse overheid en weer toegankelijk zijn voor toeristen, zijn we nog voorzichtig met het boeken van een tripje naar het buitenland. Je weet maar nooit…. Daarnaast zijn de prijzen bij reisbureaus aanzienlijk gestegen. Een vakantie in eigen tuin kan altijd! Met deze 2021 terrassen kun je optimaal genieten!

Een houten terras

Natuurlijke materialen doen het nog steeds goed. We willen met z’n allen steeds meer verduurzamen, ook in de tuin. Je kunt verschillende soorten hout gebruiken voor een terras. Padouk terrasplanken zijn dé hype het moment. Het is een stabiele houtsoort met een mooie nerfstructuur. Afrormosia is een vergelijkbare, en net zo duurzame, houtsoort. Bamboe kan ook!

Een terrasoverkapping

Welke terrasoverkapping past bij jouw tuin_

Met een terrasoverkapping creëer je het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin, het hele jaar door! Dit ziet er niet alleen mooi en sfeervol uit, maar biedt ook de nodige voordelen. Zo zit je in de zomer lekker beschut tegen de zon en houdt je het ‘s winters droog. Een stukje extra leefruimte, die je op vele manieren kunt benutten! Er zijn verschillende soorten en materialen. Een houten terrasoverkapping bijvoorbeeld, van glas of van aluminium. En een terrasoverkapping kopen heeft als voordeel dat je in de meeste gevallen geen vergunning nodig hebt. Dit geldt voor overkappingen tot 30 vierkante meter.

Leestip: Welke hordeur voor je schuifpui? Klustips!

De ultieme loungeplek

Op je terras is het natuurlijk al prima vertoeven, maar de ultieme loungeplek verdient meer! Een hangmat bijvoorbeeld, een ligbed, een schommelstoel of heerlijke mediterrane zitkussens.

De mooiste 2021 terrassen

Is jouw terras toe aan een upgrade en ben je op zoek naar inspiratie? Wij hebben de mooiste 2021 terrassen voor je op een rij gezet.